Nakoupil jsem z různých zdrojů (Čína, ČR) řemenice GT2.
Všechny ale více nebo méně hází a kvůli tomu mám nepřesný tisk.
Prosím zkušenější kolegy o radu, kde koupit kvalitní řemenice GT2/16T ? Ideálně s vystruženou dírou 5 mm.
Předem děkuji.
Honza
Klaudius píše:Tak tento problém som mal tiež a nezohnal som, pravdepodobne aj firmy tváriace sa, že majú kvalitný tovar, nakupujú v Číne. Nakoniec som upustil od všeobecne zaužívaného GT2 a rozhodol som sa pre HTD od Haberkornu. Treba počítať s inou roztečou zubov, aj cena je výrazne vyššia, ale aj remene sú niekde inde. Naviac som sa rozhodol pre nekonečné remene s počtom zubov podľa potreby a napinák. Ale to je už príliš sofistikované a drahé riešenie, rebeli obvykle vsádzajú skôr na jednoduchosť a nízku cenu.
bahora píše:Dovol abych se zasmál. Přesně toto jsem řešil když jsem předělával řemenice na soustruhu.
Vzal jsem kvalitní řemenice i řemeny od Haberkornu, vše bylo dle obchodníka běžně na skladě a běžně dostupné, prostě standardní zboží.
Za dav roky mi praskl řemen a pak jsem stál 3 měsíce bez řemene. Haberkorn nový řemen nebyl schopen dodat, prej nestandardní zboží co nedrží skladem. Jiné firmy v CZ to taky neměly skladem a pouze jedna pre jo. Zaplatil jsem a tři měsíce se hádal a upomínal že pořád zboží skladem neodeslali .......
Takže příště, řemeny řemenice jen z chiny, kde to je standardní zboží držící tuny obchodníků skladem a do 30-ti dnů bude doma. Ne jak z českých dodavatelů ............
bahora píše:Jinak pokud řemenice háže, tak pevrtat, vyvložkovat a vystružit ...... samo že v soustruhu.
Pohledově mi na tiskárně řemenice GT2 neháže (hodinkama to měřit nebudu).
Opravdu to Vám háže tolik, aby se to na pružném řemeni projevilo při tisku?
Má někdo někde video o kolik to háže a jak vypadá díky tomu tisk?
Klaudius píše:Tak tento problém som mal tiež a nezohnal som, pravdepodobne aj firmy tváriace sa, že majú kvalitný tovar, nakupujú v Číne. Nakoniec som upustil od všeobecne zaužívaného GT2 a rozhodol som sa pre HTD od Haberkornu. Treba počítať s inou roztečou zubov, aj cena je výrazne vyššia, ale aj remene sú niekde inde. Naviac som sa rozhodol pre nekonečné remene s počtom zubov podľa potreby a napinák. Ale to je už príliš sofistikované a drahé riešenie, rebeli obvykle vsádzajú skôr na jednoduchosť a nízku cenu.
medapeta píše:Na motor tohle: https://aukro.cz/remenice-gt2-s-6-16-zu ... 6732200094
Jako protikus tohle: https://aukro.cz/remenice-gt2-s-6-16-zu ... 6859118296
Pokud se to přidělá tak jak má, tedy použijí se správně oba červíky, nic neháže.
Zmiňované chyby mohou mít jiný důvod, například problém s nevhodně řešeným napínáním řemene, čínský motor, nevhodně nastavený proud do motoru, vadný driver atd.
honzacadek píše:Děkuji za ten nápad. Přejít na řemenici HTD se zdá jako dobrá idea.
Používáš rozteč 3 mm a šířku řemene 9 mm?
Řemenici používáš s kolika zuby?
Ještě jsem začal zvažovat přejít na T2,5. Ta se dá sehnat u TYMA s.r.o. snad v dobré kvalitě.
Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků