Ahoj,
prosím o radu kolem výplně. Mám problém, že mi výplň pořádně nepřilne na předešlou vrstvu (perimetry jsou ok). Po vychladnutí jsou to jen napnutá vlákna, struny, položená na předešlých, ale není to stavené dohromady, viz. obr. Tisknu PLA 210C, rychlosti jsem zkoušel od 40 do 60mm/s, krokování ve všeh osách ok (akorát řeším napnutí v ose X, kde mi to šmajdá). Vrstvy jsem zkoušel 0.2/0.3 a 0.4 mm s tryskou 0.4mm, ale bez efektu.
Extruder dáva dle kalibrae ok, pokud přidám začne to přeplňovat, patlá se to atd. Pokud přidám na extrusion width na výplni třeba 110%, na přilnavost to nemá žádný efekt. Používám Sic3r PE 1.34.
Zkoušel jsem různé teploty od 190 do 220°C, víceméně stejný výsledek, Jedině na malých plochách to vypadá lépe, domnívám se, že předešlá vrstva nestihla vychladnout a lépe se to spojuje....nemá prosím někdo nějaký nápad co vyzkoušet?
Měřil jsem vlákno a na šířku má cca 0.43mm a na výšku pod 0,4 (při vrtstvě 0.4mm), takže to bude ono, ale proč se tak děje nevím...jestli nestíhá při výplni dávat tolik materiálu jako při pomalejších perimetrech? V advanced jsem zkoušel různí nastavení včetně full automat.
díky moc!
EDIT1: výplň na obrázku byla 40%, pokud se jedná o full infill dna nebo top, tam to vypadá normálně. dyž zvednu dávkování plastu, už se to projevuje na perimetrech, které nyní vypadají dobře.