Ahoj, pořídil jsem si staršího Rebela II (z Hradce) ve stavu "před dokončením" byl mi předveden a "tiskl" doma se mi povedlo vytisknout pár vrstev ABS ale odtrhávalo se to od hotbed tak jsem začal ladit. Hrál jsem si s Repetierem nastavení tiskárny pojezdové rychlosti velikost tiskové plochy nastavení EPROM atd.
A někde se stala chyba, krokový motor osy X se pohybuje jen jedním směrem, ať mu zadám jakýkoliv příkaz pohne se vždy jen ke koncáku. Při manuálním ovládání přes display nebo v Repetieru stále to samé... Ať zadám plus nebo mínus motor pokaždé jede směrem ke koncáku, stejný efekt má i zadání příkazu G1 X10 a následně G1 X0 (udělá to dvakrát pohyb stejným směrem o 10mm). Pro porovnání nezkalibrovaná - nehoumovaná osa Y se pohne o 10mm a pak se zase vrátí.
Home osy X nejde provést (dojede to na koncák pak by se měl vrátit a znovu popojet, ale jak to má v "hlavě" přehozený tak jede pořád jedním směrem, až do odstavení, kdy začne přeskakovat kroky)
koncák je mechanický překontrolovaný funkční, přeměřeno při dojetí k dorazu rozpojí obvod
motorem to není (zkusmo jsem připojil motor osy X na řadič osy Y)
driverem DRW8825 to taky není (zkusil jsem je prohodit s osou Y, na Y ose driver funguje)
RAMPS odpojen od základní desky a znovu připojen, konektory taky, RESET na RAMPS jsem taky zkoušel
Repetier-Host V2.1.3 na WINdows 10
FW Repetier_0.91 (display píše Rebel II
já je od sebe nepoznám ale polepším se)
Proboha nevíte do se tomu stalo ? : ) Díky