antoans píše:Je nějaká výhoda oproti REBELU 2 u sCube?
Homer028 píše:Pro: poutnik
REBEL nechť promine, asi to tu nepatří, ale...
17HS2408 3x - 28,37
17HS3430 1x - 8,66
17HS4401 T8 1x - 19,99
deska pod stolek - 380,-Kč
Řídící deska MKS Cen L - 18,98
Drivery 5 x TMC2208 - 23,32
LCD - 8,83
FAN chlazení tisku - 3
Zdroj - 15,75
stop end - 1,37
Al tisková deska MK3 - 10,99
řemen - 2,49
GT2 - 2,80
profily 820,-
4.813,-Kč (kde není Kč, je to v dolarech, počítám kurz 25,-Kč za dolar...)
sschází tyče, šrouby, a tisk na Rebel II (380,- za 1kg cívky) to nevím...
myslím že do 7.000,- se vlezu... ANO je to čína, ale Rebel II jede a je taky z číny.... svůj čas? Nelze prodat...
poutnik píše:Homer028, ano takto nějak - formou i obsahem - jsem si to představoval, a toto je věcný příspěvek do diskuze. Děkuji. Beru to jako limit kam až se dá cena stlačit "if you cut all the corners you can". Jak píše honzahs, tak tam některé (i docela významné) věci chybí (byť máš konzervativně nastavený přepočet z dolaru).
(Nerozumím poznámce "...svůj čas? Nelze prodat...". Pokud si dělám věci pro sebe pro radost nebo potřebu, nebo pro rodinu, svůj čas samozřejmě nepočítám. Pro nejbližší přátele jej také nepočítám nebo se domluvíme na jeho nějaké extra symbolické reprezentaci. Ale pokud výsledek své práce nabízím k prodeji, je nutné nějakým způsobem tento čas kvantifikovat. A nemusí to být nutně v penězích, v dobách minulých býval kvantifikován třeba protislužbou. V současnosti a zvláště na netu to ale na něco jiného než peníze převedeš obtížně).
Také tam není zohledněno další specifikum věcí z číny: například jsem kupoval tyče 8mm (aliexpress) - chtěl jsem delší než byly ve stavebnici Rebelu a cncshop mi přišel zbytečně drahý - podle doporučení na různých fórech jsem koupil 3 tyče i když jsem potřeboval jen 2 - po dodání byla jedna skutečně křivá při valení i při vedení (nepoužitelná), druhá byla z mého pohledu použitelná (precizní detailista by asi nepoužil ani tu), třetí byla v pohodě - mám počítat jen cenu 2 nebo 3? To stejné třeba s drivery 8825, jeden z nich po cca měsíci používání odešel, bylo nutné koupit další... Úplné specifikum jsou pak ložiska... Kam tím mířím - měl jsi vždy štěstí a podařilo se Ti dodaný materiál i elektroniku použít napoprvé? Nebo jsi musel doplnit/měnit? (nebo se hádat a pokusit se reklamovat)?
Jiří
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků