Ahoj,
píšu článek na téma výběr filamentu a zajímalo by mě, kde ho kupujete (dobrý poměr cena : výkon) a jaké preferujete výrobce (proč)? Zajímá mě názor komunity. Pokud už je téma někde k dohledání, prosím o odkaz.
Díky.
Otomar píše:Snad bude článek plný podobných úsměvných věcí, jako je definice trysky z Vašeho blogu:
Tryska
Malá díra, ze které je tavené vlákno vytlačováno na podložku.
Abych nebyl uplně offtopic. Nakupuju převážnou část materiálu na materialpro3d.cz, skladová zásoba, rychlost expedice a množství materiálu je perfektní. Ceny jsou už ale někdy o dost vyšší než u konkurence, proto když potřebuju víc než kilovku, hledám jinde. Například Devil design PET se dá koupit pod 400 Kč kilo, ve zmíněném obchodě 590 Kč. To už je sakra rozdíl.
PS: jak dlouho se věnuješ 3D tisku?
medapeta píše:OT: V Praze je DIY dílen celkem dost. Má cenu investovat do další ? Není vhodnější obohatit některou existující ?
prochazkao píše:Čao,
mám tiskárnu cca 2 měsíce, vytiskl jsem zatím asi 4Kg materiálu. PLA a ABS.
Všechny jsem zatím kupoval na http://www.alfacomp.cz (nebo-li tsbohemia) a to jen pro to, že to mám autem 10 min od domu a cena je zatím nejnižší co jsem našel. 1kg špulka 369 Kč výrobce Gamebird. Skladem nemají moc kusů a výběr taky nic extra, ale je to asi tím, že toho nemají moc velký prodej. Možná když tam budu nakupovat, tak se to zlepší
Nevýhody nebo výhody jsem žádné nenašel, protože jsem ještě neměl čest seznámit se s vlastnostmi jiných výrobců, ale tiskne to zdá se mi bez problémů.
Tisku zdar a komunitě Rebelů dvakrát, zdar, zdar!
Ondra
daniellg píše:medapeta píše:OT: V Praze je DIY dílen celkem dost. Má cenu investovat do další ? Není vhodnější obohatit některou existující ?
Je tu nějaká srovnatelná s vybavením fablabu v Brně?
medapeta píše:Brno ? Neznám.
medapeta píše:daniellg píše:medapeta píše:OT: V Praze je DIY dílen celkem dost. Má cenu investovat do další ? Není vhodnější obohatit některou existující ?
Je tu nějaká srovnatelná s vybavením fablabu v Brně?
Brno ? Neznám.
Tady máme třeba Brmlab nebo Paralelní Polis
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 34 návštevníků