od medapeta » 19.08.2016 20:35
Tak mám doma několik špulek ABS Eco3D dodaných od
www.materialpro3d.cz a musím říct, že je to paráda. Z filamentu se krásně tiskne, neodlepuje se od podložky, nezvedají se rohy a nepraská. Chová se spíš jako PLA, ale má to veškeré dobré vlastnosti ABS. Zřejmě mají nějakou lepší recepturu než konkurence, protože když jsem stejný model zkoušel tisknout z Mladče dopadlo to katastrofálně. Běžně s tím tisknu složitější věci bez podpor, netahá to vlákna, chladne to jak má a na začátku tisku se netvoří na trysce blob. Nědělám to často že bych takhle chválil, ale tohle za to fakt stojí a vřele to všem doporučuji. PLA ani ostatní materiály jsem zatím nezkoušel, ale pokud to bude stejně dobré jako ABS tak nemám důvod nakupovat jinde.
Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
-
medapeta
-
- Images: 57
od Solidify » 20.08.2016 19:10
medapeta píše:Tak mám doma několik špulek ABS Eco3D dodaných od
http://www.materialpro3d.cz a musím říct, že je to paráda. Z filamentu se krásně tiskne, neodlepuje se od podložky, nezvedají se rohy a nepraská. Chová se spíš jako PLA, ale má to veškeré dobré vlastnosti ABS. Zřejmě mají nějakou lepší recepturu než konkurence, protože když jsem stejný model zkoušel tisknout z Mladče dopadlo to katastrofálně. Běžně s tím tisknu složitější věci bez podpor, netahá to vlákna, chladne to jak má a na začátku tisku se netvoří na trysce blob. Nědělám to často že bych takhle chválil, ale tohle za to fakt stojí a vřele to všem doporučuji. PLA ani ostatní materiály jsem zatím nezkoušel, ale pokud to bude stejně dobré jako ABS tak nemám důvod nakupovat jinde.
Díky za recenzi. Těší nás.
Flashforge Dreamer a Stratasys
-
Solidify
-
-
od Sofin » 01.11.2017 13:39
Trošku to tady oživím. Mám pár cívek ABS LT z doprodeje od eco3D. Tiskne se mi z toho celkem dobře při nastavení 245/100 stupňů, ale nejsem úplně spokojený s povrchem výtisků. Vznikají tam takové náhodné přetoky materiálu, třeba jen na jedné straně výtisku jsou proužky každou třetí vrstvu a podobně. Mám tu ještě ABS od Plasty Mladeč a to mi podobný problém při stejném nastavení nedělá. Z PLA a PETG tisknu taky v pohodě. Tiskárna Rebel 2, hotend s teflonovým heatbreakem.
Předpokládám, že ten doprodej využilo víc lidí, jaké máte s tímhle materiálem zkušenosti?
-
Sofin
-
od juliusvla » 07.11.2017 18:43
Můžeš prosím upřesnit odkaz. Na E-Shopu "materialpro3d" se mě nedaří materiál Eco3D najít. Ani ceny mě příliš nenadchli.
Díky za pomoc
-
juliusvla
-
od Solidify » 07.11.2017 23:05
juliusvla píše:Můžeš prosím upřesnit odkaz. Na E-Shopu "materialpro3d" se mě nedaří materiál Eco3D najít. Ani ceny mě příliš nenadchli.
Díky za pomoc
Eco3D jako značka skončila a výrobce ukončil svou činnost. Proto jej na našich stránkách materialpro3d.cz nemáme. Jsou však ještě sem tam k dostání poslední kousky na jiných eshopech.
Flashforge Dreamer a Stratasys
-
Solidify
-
-
od juliusvla » 08.11.2017 11:05
OK, díky za info.
-
juliusvla
-
od Sofin » 08.11.2017 15:52
juliusvla píše:Můžeš prosím upřesnit odkaz. Na E-Shopu "materialpro3d" se mě nedaří materiál Eco3D najít. Ani ceny mě příliš nenadchli.
Díky za pomoc
Já to bral před časem z doprodeje od výrobce za cca 200,-Kč/kg
-
Sofin
-
Zpět na Materiály pro tisk