vitbauer píše:Ne, kabeláž od termistoru, respektive bych zkusil změřit odpor na pinech, co se strkají do konektoru na ramps. Případně stáhnout odladěnou verzi firmware na Rebela, případně bych ještě vyzkoušel nakonfigurovat přes webový konfigurátor Repetier fw. Termistor od Rebela je tuším NTC 100k, na originál E3D v6 hotendu je použit termistor Semitec. Pokud máš mega + ramps z číny, může být jedmo z toho vadné. Je divné, že nefungují oba termistory, byla by blbá náhoda, kdyby byly vadné oba...
Tak to jsem popisoval již výše.
Odpor na svorkovnici T0 a T1 je při pokojovce něco kolem 100Kohm, když začnu zahřívát prsty, odpor klesá.
FW jsme zkoušel několik, nejvíce však používám konfigurátor na webu, kde zkouším různé nastavení a kombinace, typy termistoru. Ani jeden nepomohl.
Zkoušel jsem i Merlin, ale je pravda, že tam jsem nenastavil správný termistor a teplota a ubou byla - 14stC.
Na Megu jsem měl taky podezření, tak jsem ji vyměnil za druhou a to stejné.
Na ramps mám vyměněny mosfet, akorát jsem tam nechal ty vratné pojistky, snad s tím nic společného nemají, ne?
Ve FW jsem nastavil tak, aby jsem mohl topit na HB a HE, takže jsem ověřil že ramps drží ale teplota nikde.
Několikrát po sobě jsem HE a HB vytopil na pracovní teploty.
V pondělí koupím v gme termistory a když nepomůže tak asi druhý ramps...
Nebo co ještě...? Nemůžu mít nic bez problému.
Ale chybami se člověk učí.