zemciko píše:Odepsali mi z českého zastoupení s tím že alibre se dále vyvíjí a zrovna se chystá nový update. Horší už je to s cenou na plnou verzi expert u nás chtějí kolem 50kkč a nižší mi ani nenabídli....
Klaudius píše:zemciko píše:Odepsali mi z českého zastoupení s tím že alibre se dále vyvíjí a zrovna se chystá nový update. Horší už je to s cenou na plnou verzi expert u nás chtějí kolem 50kkč a nižší mi ani nenabídli....
S tou cenou to máš ťažké, za malé peniaze dnes už nedostaneš prakticky nič. Ja momentálne kupovať nepotrebujem, pretože v práci fungujem na Inventore, mám ho legálne aj doma, tak keby chcel niekto niečo pomôcť namodelovať, môžem helfnúť. No a keď takáto možnosť nebude, dávno mám v hľadáčiku Rhinoceros, zvládne neskutočne veľa, čo sa týka modelovania, ale ako viem, často ho používajú aj ako prekladač, zvláda dosť veľa formátov. Stojí do 30 tis. Kč, pokiaľ záujemca študuje alebo pracuje v školstve, tak licencia stojí zlomok ceny, ak si dobre spomínam, je to niečo cez 6000,-Kč.
pepa4 píše:Pokud byste chtěli 3D modelář se základním CAM, který je zdarma po registraci pro školy a hobby učely (i pro začinající firmy s malým obratem, je to dále specifikováno v podmínkách) tak je dobrý FUSION 360. Mám ho už půl roku a spokojenost, je to částečně Claudová verze, ale jde pracovat i offline. Jen jednou za čas si vyžádá připojení k internetu k vůli aktualizacím apod. . Ale je pouze v angličtině.
Má i přímo výstup pro slicer, takže když budete mít nastavenou cestu k sliceru, tak stačí ve Fusionu kliknout na ikonu 3D tiskárny, zadat kvalitu, vybrat objekt a automaticky se vám otevře slicer s vloženým modelem. U Craftware to funguje bez problému u jiných slicerů jsem to nezkoušel.
https://www.fusion360.cz/navod/
https://www.facebook.com/groups/FusionPoradna/
Klaudius píše:Dovolím si oponovať. Skúšal som to a ako užívateľ Inventoru musím napísať, že funkčne je výrazne slabší ako Inventor, naviac má nástroje, ktoré sú pre bežné modelovanie zbytočné a niektoré potrebné veci zase chýbajú. Neduhy Inventoru, ako neprimerane vysoké hardwarové nároky, mizernú stabilitu, nastavovanie podobných parametrov v úplne iných a nelogických umiestneniach, a tiež zbytočne zložitý systém ovládania ostal. V Autodesku si jednoduchosť a intuitívne ovládanie predstavujú veľmi zvláštne. Kto nemá skúsenosti s CAD-mi ako takými, tak sa s tým pekne vytrápi.
nasranek píše:Najít program který bude mít víc kladů než záporu je docela složité.
Já osobně mám rád OpenScad, ale kdyby měl možnost upravovat i v grafickém prostředí bylo by to lepší.
Ale poměr cena výkon (a pro mně srozumitelnost-jsem graficky nepolíben žádnou můzou) je v poho, ale
někomu nevyhovuje něco jiného a nikomu nevyčítám jeho preference co se programu týč, ale vždycky je to o kompromisu cena/výkon/srozumitelnost/dostupnost a v neposlední řadě to co potřebujete aby program uměl.
pepa4 píše:Sorvnat s Fusion s Inventorem nemohu, kreslil jsem jen ve SpaceClaimu a v práci máme Creo, v tom jsem kdysi něco zkoušel a to je teprve katastrofa . Ano je pravda, že některé funkce se použivají ve Fusionu složiteji než bych si představoval. Ale beru v potaz spíše to, že Fusion 360 je zdarma pro hobby účely a to myslím Inventor není, ale nejsem si jist. Dlouho jsem hledal něco co můžu mít legálně, nestojí to majlant a funguje to lépe než ostatní sw zdarma a to myslím Fusion splňuje. Pokud se dá něco lepšího zdarma používat rád vyzkouším.
Zpět na 3D CAD, printservery atd.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků