Vracím se k tématu. Našel jsem kalibraci tloušťky stěny jak zde bylo zmíněno.
https://solidoodletips.wordpress.com/20 ... flow-rate/Takže ještě vyzkouším tohle (až koupím baterii do šupléry...) a dám vědět jak to dopadlo. Jinak ten lem jak je u něj toho materiálu více než by mělo být se dá regulovat pomocí parametru Infill/perimetr overlap (původně nastaveno 15%, nastavil jsem 5% a už to skoro zmizelo a nabindování na perimetr se zdá v pořádku. Nicméně nejspíš to prostě dává globálně materiálu více než by mělo být (jak zde bylo už řečeno)...
Hodím Slic3r do defaultu a provedu ještě kalibraci stěny a pak si budu hrát s ostatním. Jak to provádíte vy? Průměr filamentu ve Slic3ru nastavíte na 1.75 (neměříte) a pak hýbete s Extrusion multiplier a při změně filamentu změníte Extrusion multiplier nebo to měříte jako v tom odkazu, ale pak při změně filamentu se musí hýbat jak s nastavením průměru filamentu dle skutečnosti tak i s Extrusion multiplier (každý materiál má trochu jinou roztažnost) což mi přijde komplikovanější nebo ne?
Jo a Default extrusion width v Advanced nastavujete jako v odkazu? Tedy výška vrstvy * 1,4 (říká tomu "Width over Thickness Ratio" - myslím, že o tom mluvil i Průša ve svých videích) tj. při mé výšce vrstvy 0,2 to vychází na 0,28.
Edit: Width over Thickness Ratio - není to výška vrstvy * 1.4, ale průměr trysky * 1.4. Přičemž co jsem se dočetl tak ve Slic3ru je defaultně koeficient 1.2.