vyzerá to že staršia verzia pomohla,
ale teraz mi píše že nemám zadefinovaný buffer, kde zadám číslo koľko si má zásobiť príkazov?
toto našiel v gcode.h
- Kód: Vybrat vše
static GCode commandsBuffered[GCODE_BUFFER_SIZE]; ///< Buffer for received commands.
a chyba vyzerá takto: 'GCODE_BUFFER_SIZE' was not declared in this scope.
*EDIT: takže vyzerá to tak že keď sa staršia verzia configuration.h prevedie cez online konfigurátor repetieru tak to upravý configuration.h tak že nieje kompatibilná s verziu firmwaru 91 V8 a následne treba ručne prepísať všetky nezrovnalosti, alebo nepoužiť online konfigurátor.
*EDIT 2: podarilo sa mi to nakoniec celé rozbehnúť aj spustiť firmwarom ovládaný chladič tlače.
pre prýpadných ludí čo by mali rovnaký problém takto sa dá vyriešiť:
staihnúť si repetier firmware ktorý chcete použiť, otvoriť ho za pomocou arduina 1.0.5 a nižšieho, a v configuration.h prenactaviť :
- Kód: Vybrat vše
#define EXT0_EXTRUDER_COOLER_PIN 0
#define FEATURE_FAN_CONTROL 1
"fanPin": "HEATER_2_PIN",
prípadne najskôr použiť repetier online konfigurátor:
https://www.repetier.com/firmware/v092/nakonfigurovať si čo treba a potom stiahnuť. Otvoriť tento upravený configuration.h a pôvodný configuration.h ktorý bol medzi repetier firmware súbormy , a otvoriť celý kód v arduine (proste kliknúť na ikonu arduina a bude tam podobný názov ako tneto"Repetier_RII_91_V8_full_GLCD"). a dať kompilovať v prípade nájdenia chyby len v configu nájdete zadaný kód chyby a prepíšete do toho upraveného configuration.h. a ak už nevyhodí žiadne chyby tak môžete dať "upload" poprepájať káble na rampse a môžete sa tešiť z funkčného chladenia. Je možné že je tam aj lahšia cesta ale ja som inú nenašiel, plus táto fungovala.