Tak jsem teď dotiskl, začal jsem dost pozdě, vrchní díl. (skoro 3 hodiny tisku)
Bohužel musím konstatovat, že jsem trotl !! Návrh je upraven správně, "o tom žádná" - přesně podle rozměrů 131,2mm x 50,4mm, které jsem napsal. Ale (já trotl) jsem se "uklepl" když jsem to psal a už to po sobě nepřekontroloval.
Správně tam mělo být 110,8mm x 50.4mm.
Absolutně netuším, jak se to mohlo stát a omlouvám se. Je mi to trapné tě žádat, ale byl by jsi tak laskav a ještě naposled to opravil podle správných rozměrů? Omlouvám se, moc mě to mrzí..
P.S: Jako na potvoru, to byl ten nejlepší tisk, který se mi doteď povedl.. Skoro jsem "slintal blahem", jak krásně vyšel a že jsem už konečně nastavil parametry tisku (PETG) tak, aby to tisklo dobře, nepadaly "mosty", díry byly pěkně kulaté a podobně. Taky mě to stálo přes půlku cívky.. Teď mi to může sloužit akorát jako připomínka toho jaký jsem .....a že si mám dávat propříště pozor
Tak jsem to konečně dokončil.. Tedy lépe řečeno přestavěl tak, jak jsem si představoval, že by to mělo vypadat. Sice ještě zbývá dodělat několik drobností (jako ovládání ofuku výtsku v závilosti na její teplotě), ale to jsou jenom drobnosti a myslím si, že to takto stačí a netřeba do toho zatím dál šťourat. Ovšem pokud mohu poprosit, tak bych potřeboval, kdyby mi někdo zručnější, mohl upravit ještě jednu věc. Jedná se o ofuk výtisku, viz přiložené stl-ko. Potřeboval bych posunout "prstýnek" ofuku o 3mm směrem k motoru posuvu osy "Y". V současném stavu je můj HotEnd dost natěsno a v podstatě se v zadní části opírá o prstýnek, kdežto v přední čísti je "velká" mezera. Taky by bylo potřeba prodloužit (posunout) "díry" pro upevňovací šrouby ofuku o cca 3mm nahoru, aby se vlastní ofuk mohl jestě posunout o několik mm níž, tedy blíž k výtisku. Pro lepší představu jak to myslím, jsem udělal pár fotek. (viz odkaz na moje WWW v účtu a pak poslední fotky REBEL II - Ofuk výtisku) A krátké video. ()
Osobně si zatím troufám na jednoduché nákresy (viz krabička ve fotkách), ale na toto doposud nestačím, i když jsem to zkoušel..
Z úpravu předem děkuji, to kdyby jsem náhodou samou radostí zapoměl...
Jen aby si někdo nemyslel, že jsem zapoměl... S "tomem666" jsme si trochu pokecali přes SZ a zjistili jsme, že máme (mimo 3D tisku), něco společného. Ale ani kdyby tomu tak nebylo, i tak je jeho ochota a vstřícnost takřka jediněčná. Za což mu tady (veřejně) děkuji..