Tak jsem konečně taky rozjel RS na Raspberry Pi3 se 7 palcovym displejem, ale narazil jsme na problém. Vše funguje jak má až do momentu kdy chci na displeji nastavit teplotu extruderu nebo podložky. V momentě kdy mi vyskočí to šedé okno s numerickou klavesnicí, tak po jeho zavření přestane správně fungovat detekce doteku. Většinou se detekce posune o nějaké dva centimetry doprava, takže se mi mačkají vedlejší položky a tak podobně. Také v ten moment začne blbnout zobrazování a při snaze o výběr položek se náhodně zoomují různé části obrazovky a moc to nereaguje. Vypojení a připojení displeje nepomůže, načte se opět stejně špatně a musím udělat restart celého Pi.
Displej mám tento
http://www.waveshare.com/wiki/7inch_HDMI_LCD_(B) a do configu jsem přidal řádky, jak je zde uvedeno.
Nějaký nápad co bych mohl zkusit? S raspberry žádné předchozí zkušenosti bohužel nemám. Díky.
EDIT: Tak je to zvláštní ale nechal jsem to tu chvíli zapnuté a najednou vše reaguje v pořádku. Dokonce i když jsem to vypnul a znova zapnul, což jsem předtím dělal opakovaně a vždy to zase začlo blbnout. Taky se mi zdá že je najednou lepší odezva... nevim, nechapu, tak do toho nebudu hrabat
EDIT2: Už to dělá zase, pustil jsem tisk, chtěl jsem upravit teplotu hotendu a parametry nesly nakliknout. Opět posunutá detekce dotyku, zasekane rozhrani... Asi to zkusím celé přeinstalovat.