qeex píše:Ahoj, neprovozujete někdo octoprint na OrangePi One? Nenasdíleli byste mi prosím image včetně Octoprintu?
Ahoj,
já jsem rozjel Octoprint na OPI Lite (stejný jako OPI One akorát má Wi-Fi místo ethernetu,
Na rovinu: jsem totální linux lama, a moje linux kung-fu je asi tak silný, jak silný jsou tutoriály, takže to ber s rezervou.
Pral jsem se s tim taky dlouho než se mi to podařilo rozjet tak jak jsem chtěl a relativně stabilně, ale podařilo se.
Image Ti nedám, protože by Ti stejně neštel, potřebuješ si napsat vlastní jména, hesla, nastavení atd, ale dám Ti pár rad co vim, třeba Ti to pomůže.
1/Použij čistej armbian nekde ve verzi 5.20 (jádro Debian Jessie), Od verze 5.25 (jádro Ubuntu Xenial) jsem měl problém a kouslo se mi to hned po prních krocích kompilování/stahování/Instalování
2/ nainstaluj si PuTTY a zbytek dělej přes síť (Na svym routeru si zjisti na jakou IP se ti OrangePi připojil a to si pak napiš do PuTTY)
3/postupuj podle tohoto návodu
https://github.com/foosel/OctoPrint/wik ... g-Raspbian4/ všechno v návodu je uděláno na uživatele "pi", takže buď si při instalaci armbianu vytvoř usera "pi" a nebo pak musíš vše upravovat na svoje jméno aby Ti to sedělo - hlavně cesty!
5/ neměl bys mít velkej problém rozjet Samotnej octoprint, trochu jsem pak začal mít problémy, když jsem chtěl nastavit automatický spouštění Octoprintu, sice je to v tom návodu taky, ale jako standartně u linuxáckejch věcí tam spousta věcí není, jelikož se to pokládá za samozřejmost
6/ koukej se na nadpisy, není třeba dělat vše, prakticky půlku z toho nepotřebuješ, funkční to bude už po "Basic setup"
7/ pokud budeš dělat i WebCam, tak pořádně sleduj co Ti to vypíše, návod je pro Raspberry, a ten má asi jiný ovladače či co, ale při instalaci tě to upozorní a vypíše Ti to trochu jinej, kterej si máš nainstalovat místo toho co Ti nainstalovat nepůjde. Technická - Na OrangePi s Octoprintem jde jen USB Webcam, OPI kamera do desky na ten placatej kablík nefunguje, nevim proč, ale je to nějak obecně známá věc a nikdo to zatím nevyřešil co jsem hledal.
Tak tolik asi z deníčku lamy.
Já nad tim strávil roztroušeně možná x týdnů než jsem to dal do kupy...tyhle věci by mi to tenkrát hodně usnadnily...
Tak hodně štěstí...
jinak moc tu nejsem, spíš na FB...