Jsme z5
Nikdo nepozdravoval, ale jako by se stalo
Nějaké fotky poskládáme, včetně soutěžních tisků, ale video asi ne. Každopádně toho mám dnes docela plné zuby, takže spíše o víkendu.
Co se týče umístění v souboji tiskáren, tak jsem naopak docela spokojen. Aspektů proč to nebylo třeba lepší je hodně. Pokud jste viděli soutěžní model, tak nastíním základní kritická souboje a jejich důsledky:
1. strašnej model, ale jeho volbu chápu
2. šedý filament (nesměl být lesklý/s třpytkami).......... v podstatě nikdo z vystavovatelů ho neměl, tedy dali jsme ty modely z ABS a myslím že velice slušně.
3. Doba na tisk včetně sehnání filamentu a přípravy cca 5h. Tedy 1h jsem sháněl filament a řešil z čeho to tedy vlastně vysmahnem, pak cca 20 minut zkušební tisk jedné z kritických částí modelu a následně ostrý tisk, který prostě musel projít na 1. pokus, jinak nebyl čas na zopakování. Vlastní tisk vrstvou 0,15 trval cca 2.5h.
4. výtisk se nesměl po opracování opracovávat a tiskl se bez podpor.
Schválně si to pak zkuste a pochlubte se, jak to dáte na 1. pokus bez větší přípravy a z ABS
Tedy, ve finéle to nebyl ani tak souboj tiskáren, ale spíše souboj tiskaře s časem, prověření obchodního ducha při shánění filamentu, který nikdo neměl (popřípadě to vytisknout z čeho se mu chce, nezávisle na pravidlech, což jsme bohužel neudělali a to byla asi zásadní chyba) a dále pak taky nastavení slicru pro absolutně neparametrický tisk, tedy takové to vázičkářství, čemuž tedy osobně moc neholduji. Na druhou stranu byla na místě řada zkušených tiskařů, kteří uznali, že takto by to z ABS na 1. pokus rozhodně nedali, nebo spíše vůbec, což mě těší.
Tedy z mého pohledu úspěch ať si "všeumělecké jelito", které zatím nic nedokázalo tlamuje jak chce, je mi to u ENDu