Tak jsem teda jeden tisk zvladnul, ale spokojen rozhodne nejsem, opet se mi trhala vypln v predposledni vrstve - solid infill na velke plose cca 140 x 160 mm. Top solid sel pekne, ale zakryt uz to uplne nedokazal. Nicmene pouzitelne to je, ale ceka me jeste jeden a chtel bych dopadnout trochu lepe.
Opet se mi zda ze to nestiha krmit, defekt se projevi na dlouhe draze, kde se vlakno pretrhne a vznikla nerovnost ta pak trha vlakna dalsi. (mam trochu pocit, ze se tak stane jen v urcitem smeru, protoze vrstva ktera se pokladala do krize, sla o poznani lepe.
Soucasne, kdyz zacina tisknout novou vrstvu, chybi na zacatku vnitrnho perimetru 10 - 20 mm vytlaceneho vlakna, retrakci mam nastavenou na 2 mm. Pripada mi, ze to nestihne krmit, cast vlakna se tak "nasilim vytahne", retrakce tomu jeste prida a pri zacatku nove vrstvy s trysky nic neleze, je tam prodleva, kus vlakna proste chybi.
Ja mel zacatek nastaven ne-nahodne, takze mam jeden konec steny o poznani krehci, castecne to pujde vyresit nahodnym zacatkem, ale to je jen kosmetika resici nasledek, ne pricinu.
Opet zkontroluju kalibraci extruderu a jsem zvedavy, je mozne ze by byl vadny krokovy motor? Pri 0,4 V se docela hral, byl problem na nem udrze ruku, ale vydrzel jet v kuse 15 hodin.
Pri predchozim laborovani jsem upravoval hodnoty extrusion width, zkusim je dat na defalutni nastaveni a provest tisk, mam trochu podezreni, ze je to rozhozene tam.
PETG spatne uzavrena plocha
PETG prasklina oslabene casti steny
PETG celkovy pohled
PETG podpery