Ahoj,
před nějakým časem jsem tu poptával výtisk dílu na tiskárnu HyperCube. Po pár komplikacích (ať už dodání výtisků čí stavebních) jsem včera zkusil tiskárnou něco nakreslit. Tisk jsem ještě nezkusil.
Oproti originálu nemám u tiskárny eloxované trubky na ose X. Ale jen normální. Eloxované se sílou stěny 2 až 2,5mm jsem v okolí nesehnal. Už jsem koupil slabší, se stěnou 1mm, ale ještě uvidím zda je tam davám.
EDIT: Jo a vlastně rozdíl je v tom, že jsem to trochu zvětšil. Ale jen na výšku. To abych tam mohl udělat poličku na elektroniku a v budoucnu zvětšit osu Z.
Největší komplikací v cíli byl RAMPS. Ale za to si asi mohu sám. Neměl jsem na něj vůbec sahat . Vyměnil jsem tam MOSFET pro heatbed a jednou při nahrávání nového FW se částečně otevřel a vyhořel. Nové svorkovnice se tam pořádně nevešly atd. Na fotce je vidět mé řešení. Ten MOSFET mě mrzel. Vzhledem k tomu, že stál 86kč a to je skoro cena RAMPS. Nemluvě o času.
Další komplikace už byly většinou jen nějaké nepřesnosti vytisknutých dílů (hlavně tam kde jsou mosty). Takže se muselo vrtat, frézovat, přibrušovat. Hlavně pojezd osy X je na odchylky citlivý. Protože trubky musí mít stejnou rozteč jako je rozteč pouzder na kluzná ložiska.
EDIT:
Zdvojil jsem vodiče, od zdroje. Trochu se hřáli.
Kdyby měl někdo dotazy nebo spíše rady jak začít tisknout a kalibrovat, tak klidně pište.