Tak jsem nastavil teplotu na 250°C i když na cívce s materiálem je rozsah 200-230°C
Výsledek je takový, že první díl, který jsem tiskl už vyšel celý. Jen sražení, které je k podložce dělalo problémy při tisku na takovou teplotu, tvořily se malé kulaté výstupky, zřejmě vysokou teplotou a tím že vlákno bylo kladeno na hranu. Tak jsem snižoval teplotu někde u 235-240°C se to znova seklo. Tak jsem nechal 245°C a tiskl.
U další součástky se to i na teplotě 240°C seklo. Tak jsem rozebral HE a všiml si, že v Heatbreaku je teflonová trubička na čele od trysky mírně vtlačena dovnitř a mezi heatbreakem a trubičkou je nečistota. Bohužel nešla trubička ven, tak jsem použil jiný heatbreak a tentokrát celokov, protože jiný doma nemám... V tu dobu jsem i četl příspěvek
http://www.rebelove.org/viewtopic.php?f=19&t=1713 sice nemám tiskárnu v boxu, ale když už jsem byl v tom tak jsem tam tu pastu dal.
Použil jsem jiný heatblock protože ten starý byl zaprasený a musel bych projet závitníkem zavit.
Celé jsem to složil a spustil tisk. Zatím to jede cca 2 hodiny a jediný problém je znova ta hrana k podložce, na které se tentokrát vytvořilo ještě víc výstupků. Teď jedu na teplotu 240°C a v pohodě. Až to bude hotovo tak pošlu fotky obou dílů v detailu.
Závěr:
Podle mě byla chyba ve stlačené teflonové trubičce, která drhla o materiál a při vyšší teplotě než standardně používám na PLA tak vytvořila větší odpor k tomu větší tepelná roztažnost ABS a hned to jde těžko. Takže dík za poznámku: celeron
Poznámka s tím na to jít od lesa
a použít PETG. Když mám celou cívku ABS tak se mi nechce kupovat nová...
Jinak já nemám vůbec zkušenosti s celokovovým heatbreakem, tak nevím jak se to bude nebo nebude chovat u zase u PLA musím si první o tom něco přečíst. Nevím co to potřebuje a tak... Navíc můj chladič a heatblock je domácí výroby, ale zatím jsem neměl problém to dycky nějak odladit. Chladič to zatím asi uchladí všechno. Teď mě jen maximálně připadá že brzo odejde větrák
Jinak děkuju za rady a brzo pošlu fotky.