fdd1222 píše:Ty stredy jsi rozpojit zkousel? Ja je rozpojoval snad u trech motorku z tiskaren a vsechny nasledne jely. Jak ten motorek vypada? Ty male byvaji vetsinou zalisovane jako napr tento http://www.dhresource.com/albu_89925870 ... rinter.jpg Zkus ten okraj odklepat, motor rozebrat, rozpojit a znovu zatukat treba sroubovakem. Prehazovanim dratu na civkach zmenis jen smer otaceni.
Už jsem to psal, rozpojit nejdou, motory jsou zalisovaný a zapertlovaný. Motor je celkem kráva, průměr cca 60 a dýlka 80 mm, hřídel 8 mm. Na něm byl ještě žebrovanej odlitek chladiče. V tý tiskárně DT100 měl opravdu sílu, byl sice zpřevodovanej 1:4 ale kolečko ručního posuvu papíru jsi rukou neudržel když krokáč zabral. Odpoledne nafotím.
Dopoledne jsem si zkusil pohrát s unipolárem z 5,25" diskety (navíjel planžetu spojenou s hlavičkama na bubínek)
Ten se mi jako bipolár na DRV8825 povedlo rozhejbat a taky zůstaly středy propojený. Je klidně možný, že ty motory z tiskárny mají velký odběr a drivery jsou v omezení a proto se nerozeběhnou.
Jirka