qeex píše:Nemuzes tedy shrnout co potrebuje ktery vyrobce? Popr rict ktery je nejblbuvzdornejsi do zacatku?
PETG tisknu obecně takto: teplota 240°C, HB 76°C, chlazení od 3. vrstvy (včetně), ventilátor 75-100%, retrakce 0.5mm rychlostí 60mm/s, rychlost tisku 60-70mm/s, tisknu v poslední době na zelenou pásku z číny (z aliexpressu, odkaz od někoho tady z fóra), předtím na lepící tyčinku nebo občas čisté sklo.
Pro
neilze, mám celokov ze stavebnice JRC, E3D V6 mám koupený z číny pro zálohu a vyzkoušení už 3-4 měsíce ale ještě jsem neměl potřebu to měnit.
* pro Mladeč: teplota 230°C, retrakce 0.6mm, rychlost tisku moc nedávám vyšší, nad 75mm/s jen opravdu omezeně
* pro DD: rychlost tisku můžu až 90mm/s, možná by šla i vyšší. Mám pocit že
medapeta psal že tiskne až 120mm/s, limit si musíš najít sám pro svou kombinaci vlastností sestavené tiskárny/termistorů/tisk. hlavy/chlazení.
* eSun a HobbyKing tisknu stejně jako DD, jen ty rychlosti bych nezvyšoval nad 75mm/s
Pro začátek si myslím, že nejlepší/nejblbuvzdornější je Devil Design. Na druhou stranu, DD mi jako jediný při tisku na čisté sklo puknul kompletně celé zrcadlo (starší snímek:
), to mohla být ale náhoda.
Jiří
Edit: zapomněl jsem napsat, trysku mám 0.4mm, vrstvu tisknu většinou 0.2mm, i když teď jsem začal notně využívat variabilních vrstev "nového Slic3ru od Průšů", kde mám pro PETG dolní limit 0.1mm a horní 0.28mm, toto platí pro všechny výrobce stejně