Dobrý den,
poradí někdo, kde najít funkční řešení RAMPS firmware s displejem? Sehnal jsem verzi Marlin-ramps1.4 with LCD je to na displej 20x4 znaků. Nyní jsem sehnal Graphic Smart 12864 128*64 LCD a rád bych ho vyzkoušel. První displej mi pořád pískal, tak jsem buzzer odletoval. Nefunguje mi na něm přepínání v menu. Hodnoty zobrazuje a občas poblikává. Když otočím proti směru hodinových ručiček ovladačem, tak vleze do MENU, ale dál už nechce dělat nic a znaky se potrhají - pomůže jen vypnutí a znovu zapnutí.
Mám ještě jednu RAMPu a řídící jednotku, kde mi odešel mosfet na vyhřívání podložky, ten jsem vyměnil, ale stejně to dostalo ještě někde ránu jinou. Ale s tím řízením bych byl asi schopen experimentovat a zkoušet na něm nový displej.
Za radu, kde hledat a případnou pomoc předem děkuji. Nevím, jak sem vložit RAR soubor (do soukromé zprávy to nešlo), že bych sem "vrznul" stávající verzi firmware, který používám.
Jsem tu teprve dva dny. tak se omlouvám za svoji nevědomost - snad se to časem zlepší
Pavel L.