Tento typ driveru ( Leadshine EM705 ) používám v 3D tiskárně cca rok. V rámci testů jsem to měl jen v ose Z, nyní to mám jen v ose X a Y.
Driver potřebuje napětí v rozsahu 20-50 Volt. Musel jsem tedy přikoupit další zdroj na 24V. Vyšší napětí způsobilo nárůst teploty motorů. Oteplení lze ovlivnit nastavením ostatních parametrů driveru. Nastavení proudu pod jeden Amper už nelze udělat pomocí switchů, ale pomocí softu. Proto si nezapomeňte pořídit i programovací kabel.
Na kvalitu tisku má vliv celá řada parametrů. Pokud budete mít tak vypiplané nastavení tisku jako má Průša, nebo místní borci, tak změnu driveru podle mě ani nepoznáte.
Největší přínos driverů řady EM je spolehlivost,
neskutečná tichost a možnost použít větší motory. Vynikající je funkce Auto-konrigurace, kdy driver přizpůsobí své nastavení neznámému motoru. Řada EM je momentálně to nejlepší co Leadshine dělá pro dvoufázové krokové motory. Pokud použijete levnější řady driverů, počítejte s nárůstem hlučnosti, a s větším zahřívání motorů při stejném nastavení.
Pokud můžu radit, tak doporučuji řešit drivery jako poslední problém, zvláště u tiskárny o rozměrech tiskové plochy 5000x500x500