Ballbutick píše:JoskaPilot píše:Dobře 230V do vyhřívané desky , tak k tomu napiš co by člověk konkrétně musel přenastavit ve firmware a jak by pořešil regulaci , to je jedna věc , ale je potřeba vyřešit to hlavní a to jak konkrétně upravit levnou Ramps 1,4 desku na 24V aby se využil potenciál lepšího výkonu a stability pro krokové motory . Když se udělá návod pro "blbí" tak i těch 230V je bezpečných.Drivery pro napětí 230V tuším také jsou , ale to už by bylo zase cenou někde jinde.Držme se při zemi Například stačí 400W zdroj 24V ??? Co upravit na Ramps 1,4 (verze s 35V kondenzátory)- mosfet ohřevu desky (například 200mmx200mm) IRF1404 ???Nahradit tímto mosfetem i ohřev trysky ???....
Ve firmware jsem neupravoval nic.. místo desky na 12V jsem jen zapojil SSR a přes něj desku na 220.. je ale potřeba tiskárnu uzemnit a já tam dal i proudovej chránič.
Takže jestli to dobře chápu tak na místo výstupu 12V z Ramps 1,4 na desku jsi zapojil klasické Relé co spíná přímo 230V a tím že je to střídavý proud s 230V napětím tak se kontakty na relé neopalují a funguje to jako kdybys to měl na 12V a nemusí se nic měnit ve firmwaru . Teplotní čidlo je použité a zapojené do Ramps standardně a proto se to reguluje dle teploty jako dřív.???
Desku máš propojenou nějakým lankem - kabelem s rámem tiskárny ? Nebo máš uzemněnou jenom konstrukci desky?