Ahoj,
plním si jeden ze starých restů. Nasdílím vám, jak je možné vyřešit stolek heat bedu. Mám to takto už dva roky a naprosto v pořádku.
Použitý materiál:
1)Původní pojezdové tyče 8mm
2)Kluzná pouzdra 0810 KU ( 010) - vnitřní průměr 8mm a vnější 10mm
3)Držák vodící tyče pro průměr 10mm
4)Origo spodní deska Y stolku - já tam mám řezanou z duralu 4mm silnou
5)Vlastní zručnost při navrhování dílů
Celý trik je, jak asi tušíte, v tom, že ze spoda stolku přiděláte 4 držáky vodících tyčí a do nich přesně pasují kluzná pouzdra. Není to bohužel tak jednoduché a je třeba řešit 3 věci.
a) Držáky vodicích tyči nemají stejnou rozteč šroubů, jako je předvrtaná na spodní desce stolku.
b) Velmi těžko se proti sobě centrují kluzná pouzdra, protože jsou mnohem menší, než ložisko
c) Držáky vodících tyčí z Číny nemusí být kus od kusu stejné, já měl všechny 4 potřebné v něčem jiné (umístění otvorů na šrouby, průměr otvorů na šrouby a i jiné rozměry neseděly). Jediná shodná část byla vrchní (znázorněná na obrázku):
- držák vodící tyče.PNG (31.35 KiB) Zobrazeno 13451 krát
Bod b) lze vyřešit opravdu snadno - do jednoho držáku na vodící tyče uchytíte dvě kluzná pouzdra. Takže si jich objednejte určitě víc.
Body a) a c) jsou důvodem proč mám na obrázku po stranách stolku velké plastové (zelené) díly.
- jediná možnost, jak vyřešit problémy s různými rozměry držáků vodících tyčí, je chytit se roviny na boku stolku.
Níže fotky, jak to celé vypadá. Jak píšu výše, je to rest, chtěl jsem se tím pochlubit už dávno, ale pořád jsem to odkládal a ve výsledku už nemůžu najít ani STLka jednotlivých dílů. Nicméně, protože mám na míru uříznutý spodek stolku pojezdu, tak by vám ty díly s největší pravděpodobností neseděly.
Můžu to případně vyfotit i z jiných úhlů, když bude zájem.
Mějte se.