od celeron » 04.12.2016 01:00
Potřeboval jsem tisknout černý ABS 1,75 Esun z Hobbykingu. Tisk čistokrevná hrůza, přeplňování, vynechávání a podobný nesmysly. Bylo mě to divný protože jsem z něj už tisknul asi 1/3 cívky. Tisk skončil na cvakání zubatice. Nejdříve jsem si myslel, že je zacpaná tryska ale po vyšroubování šel v hybridu filament posouvat hodně těžko. Tak jsem změřil průměr Esunu a 1,87 mm +- 0,02. Za studena jde hybridem protáhnout 2 mm vrták ale za tepla těžko 1,9 mm vrták. Dříve jsem měl na Rebelovi celokov a ten má asi větší, nebo "stabilnější" díru.
Přemotal jsem černý Esun na jinou cívku a na konci měl dokonce průměr 1,92mm. Vyloženě zmetek.
Nejsem si jistej, jestli jsem ho po rozbalení změřil jako jiný, na krabicích z tý dodávky přůměry u jednotlivých barev mám napsaný ale zrovna u černý ne.
Jirka
-
celeron
-
od medapeta » 04.12.2016 02:00
Bojím se otavřít tu čtvrtou krabici
Ne teď vážně. Je to jedno z těch lépe tisknutelných ABS a po několika kilech žádný problém. Asi jsi měl prostě smůlu.
Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
-
medapeta
-
- Images: 57
od Juraj » 04.12.2016 09:38
Mne sa to stalo zo zelenym abs esun 1.75mm. Tiez v 1/3 cievky. Po 1.5 hodine tlace proste zasek a koniec. A priemer na asi 10cm 1.9 +- 0.03 dalej pohoda. Predtym som vytlacil celu cievku abs modreho bez problemov. Hotend mam uchyteny v hlinikovom drziaku a podavam ho mk9 tak som proste len zvacsil dieru v tom hliniku a hotovo. Inak som s tym esun hodne spokojny paradny material. Ja som ho kupoval z bazosu dve cievky nerozbalene za 25 eur.
-
Juraj
-
od celeron » 04.12.2016 13:29
medapeta píše: Asi jsi měl prostě smůlu.
Kromě tyhle černý mám nebo jsem měl 11 dalších ABS Esun a všechny OK. Prostě na to přijdeš až když se to při tisku kousne. A černou mám zrovna jen tuhle. Tedy ještě mám PET-G Mladeč ale ta mi na hybridu s tryskou 0,3 mm nejde podle mých představ. S celokovem a 0,4 mm mi ale tiskla dobře. Tak to tisknu z černomodrýho ABS Fillamentum, estéti se snad nepo.....u.
Jirka
-
celeron
-
od tynian » 05.12.2016 13:33
Kvalita esun - černé ABS - od půlky špulky je to namotané tak halabala přes sebe, že to zvládnu lépe na vrtačce na koleni (přemotával jsem 2,5 kg špulku, tak vím, o čem mluvím
"Dřevo" esun - tekoucí hnus, ze kterého se nedá tisknout (srovnání např. s fillamentum je nebe a dudy). Po pár týdnech na cívce volně na vzduchu se to samo rozlámalo na zhruba deseticentimetrové kousky...
Esun nikdy více...
-
tynian
-
od poutnik » 05.12.2016 14:10
Já jsem doteď protiskl tak 8kg různého materiálu eSun (ABS, PLA i PET; a tak 3kg dalšího s nálepkou HobbyKing) a doposud jsem neměl žádné takové problémy - až na 0,5kg eSun ABS luminous blue, který se začal lámat pokud byl dlouho v tiskárně vklidu (přes noc a déle) - vždy ale jen ten kousek od extrudéru ke špulce a maximálně kousek z další otáčky, na kousky tak po 10-15cm. Tak se tak trochu děsím co mne ještě může potkat (ještě toho mám odhadem 2-3kg v různých zbytcích). I když tedy osobně nemám vyloženě špatné zkušenosti, nedostatečná kontrola kvality není rozhodně lákadlem pro opakování nákupu.
-
poutnik
-
- Images: 10
od Saph » 06.12.2016 20:29
Esunu ABS mam vytisknuteho tak 10kg a bez problemu. Naopak jsem s nim velice spokojeny. Myslim ze na abs se pomerne malo krouti. Tiskl jsem z nej i veci pres skoro cely bed a pomerne uspesne. Stejne tak hobbyking abs mam protisknuto par kilo a v podstate stejny material, tisknu na stejne nastaveni jen vic smrdi. Jeste jsem zkousel cerny HIPS a taky pekny material. Myslim ze i kdybych jednou za x civek narazil na problem, tak za tu cenu si neni na co stezovat.
-
Saph
-
Zpět na Materiály pro tisk