kroxigor píše:Pánové nepřipadá vám to trochu nefér využívat fórum určené pro tiskárny Rebel a odvozené a házet sem nákup čínskejch tiskáren ...
Tak nadpis prispevku zni: "Dily na 3d tiskarnu z aliexpressu." ne?
Nevidim rozdil mezi nakupem dilu z Chiny a nakupem cele tiskarny v Chine. Jestli jde o tech 1000,- korun za plastove dily rebela, tak to je podle me detail. Pro samotny 3d tisk je potrba i spousta drobnosti a jejich koupi u nas rad podporim mistni komunitu.
Samotny Rebel patri mezi prukopniky 3d tisku u nas, ja mu dal prednost pred prusou i pres prusovu reklamni masaz a nelituju, Prusa by me vysel draz a jeho cena v prubehu tohoto roku klesla o 50 procent, coz jiste zamrzi nejednoho z tech co si ji koupili.
Vyvoj a vse kolem 3d tisku jde kupredu, nebo snad chcete stavet stejnou byt upgradovanou tiskarnu porad dokola i za deset let?
Zijeme v globalnim svete a podle me je mnohem horsi se temto vecem nasilim branit a provozovat forum v nejake bubline, nez jit z kuzi na trh a podrobit se srovnani z konkurenci. Me je mnohem milejsi, kdyz mi prodavajici popravde rekne ma to ty a ty nedostatky, ale zase je u nas silna komunita a podpora, nez se nechat krmit reklamou a marketingem, abych po chvili uzivani zjistil, ze to slo i jinak, treba levneji a mozna i lepe.
A je jen na nas, aby se obsah fora stal zajimavym pro co nejvetsi mnozstvi uzivatelu, treba i se zahranici, kazdy si nakonec od Dana neco koupi a ve vysledku to muze jeho eshopu jedine prozpet.
Tak snad jsem se nikoho osobne nedtokl, cau.