Pepe_Lopez píše:Tisknu výhradně z ABS, A už 2 roky netisknu na nic jinýho, než na tyčinkovej Herkules. Takže potvrzuji to co jsi psal. Koneckonců už jsem se tu o něm někde zmiňoval. Na jedný tiskárně mám zrcadlo, na druhý sklo, ale to je šumák. Jen se to musí natírat na studený sklo, na teplém se táhne jak kolomaz. A pak to stejně nedrží.
Díky, ale stejně bych rád věděl názor od někoho, kdo má zkušenosti i s tou TESOU, zda je lepší Herkules nebo Tesa....Jinak, to žes o tom tyčkovém Herkulu již psal jsem asi nezaregistroval...
Já jsem posledních 5 dnů ještě ten podklad na zrcadle neupravoval, pořád mám nanesenu tu samou první vrstvu jak jsem psal, tisknu každý den a pořád nevidím, že by se ta vrstva jakkoliv porušila.....vypadá to že ta tyčka Herkula bude asi na hodně dlouhou dobu....
Jinak, opravuji údaj co jsem psal o teplotě kdy odpadne výtisk od podložky. Už při poklesu teploty asi na 70-77°C začne být slyšet lupání jak výtisk povoluje a při teplotě pod 50°C již jde normálně bez násilí sundat.....
Včera mě došel plast od DevilDesignu, vzal jsem
ABS+ (měl by být o 40% pevnější a neměl by se teplem deformovat !!). No, večer jsem stihl jeden vzorek a asi na tom něco bude, protože rohy jsou ostré a není náznak po smrštění apod. jako to bylo u ABS-T, který by měl být zase měkčí než obyč. ABS.
Uvidím dál jak to bude u dalších tisků....