medapeta píše:Doporučuji zajít na nějaký workshop nebo k někomu kdo tiskárnu už má.
Šetři energii a neřeš nesmysly typu vytahování řemene nebo autoleveling, problémů budeš mít po sestavení dost jiných. Není to fréza a jediný odpor mají ložiska, nic nejde v osách XY na sílu, pokud to tedy někdo nesestaví vyloženě špatně. Širší řemen má spíš nevýhody, držel bych se toho jak je to navrhnuté a mnoha lidmy odzkoušené.
Jake nevyhody ma 10mm remen? Napada mne jen ze bude trochu tuzsi.
Na autoleveling se asi vyprdnu, videl jsem to hodne na youtube, tak jsem myslel ze to nejaky vyznam ma, ale kdyz rikate ze ne, necham si poradit. Osobne si taky myslim ze pokud bude bytelne udelana konstrukce, nemel by stolek polohu menit.
Planuju uchyceni podobne tomuto
https://3dprint.com/wp-content/uploads/ ... 602455.jpg Osa Z bude cca 250-300mm, mam v planu pouzit dve 20mm nepodeprene tyce a trapez T10x2mm. Jeste jsem to nepocital ale tipuju ze by to mohlo stacit
S tim remenem je to opravdu prkotina, nicmene resit ji budu, dal jsem to jen jako priklad. Chtel jsem zjistit jake jsou moznosti tech na internetu dostupnych FW a jejich uzivatelskeho programovani.