od misolin » 16.11.2016 19:35
Dovolím si přidat svoji zkušenost. Aktuálně tisknu nízké, podlouhlé objekty, které se velice rádi odlepují od podložky. U nich jsem moc rád, že autoleveling mám. Používám hliníkový heatbed, na něm nalepenou magnetickou folii a na ni přichytávám nerezovou, magnetickou 0,25 mm planžetu. Na ni lepím Buildtak či PES fólii. Pro autoleveling mám indukčák z Číny za 45 korun. Výhody jsou následující:
1) Pomocí indukčáku si lehce vyladíte stolek do roviny
2) Můžete si změřit křivost stolku po nahřátí přes Repetier
3) I u rovného stolku má pro mě kompenzace smysl, jelikož mám střed stolku vypouklý o 0,1 mm a na některých tiscích to jde znát
Samotné magnetické upínání má výhodu v lehkém sundávání i lehké výměně (nový tisk může pokračovat za pár vteřin. Indukčák má snímací vzdálenost 4mm a pro obdobné řešení bych nižší snímací vzdálenost nedoporučoval.
-
misolin
-
-
od hippo7 » 16.11.2016 19:53
neni lepsi vyresit pricinu nez resit dusledek ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
hippo7
-
od medapeta » 16.11.2016 20:41
Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
-
medapeta
-
- Images: 57
od tomas.t3 » 03.03.2017 04:43
Dobrý den Vážení...Jelikož jsem hračička a kutilství je moje hobby z dlouhé chvíle mě napadlo využití soustavy krokového motorku z FDD s nabastleným kontaktním pružným pinem a hliníkového heatbedu pro leveling Z osy. Jak by se mi asi líbilo aby to fungovalo... Před homovaním Z osy by motorek z FDD vykonal sám sobě homování, použil bych k tomu čidlo které je již součástí celého uskupení. Po nalezení 0 pozice by motorek FDD vyjel do dané pozice, respektive na druhou stranu, čímž by vysunul pružný kontaktní pin pod úroveň trysky hotendu. Po najetí by se rozjel homing osy Z a kontaktem pružného pinu s hliníkovým heatbedem by se uzavřel obvod a poslal signál na Ramps. No a teď co dál s tím...napadlo mě využití volného driveru drv8825 a slotu na Ramps pro druhý extruder, který nemám, takže ovládání je volné...Bylo by takové použíti vůbec možné? Neberu v potaz co by se muselo měnit programově, tam zatím nejsem moc zběhlý, používám Marlin RC7. Tuto sondu jsem si už zbastlil z rozmaru, ale tak nějak bych potřeboval nakopnout správným směrem co s tím dál. O smyslu netřeba debatovat, baví mě to a i kdyby to nemělo valného výsledku, chtěl bych to zkusit rozhýbat namísto indukčního snímače, který nyní používám. Obrázek je katastrofický, mám na prd mobil. Tak děkuji všem za rady a podněty.
- Přílohy
-
- To je on...
-
tomas.t3
-
od Car » 03.03.2017 20:10
Na rovinu vím o tom kulový ,ale stejně ti to okecám . Minimálně tu koncovku (spojku , zásuvku ) budeš muset použít jinou kompatibilní s Ramps 1,4 - tedy čtyř pin na motorek a pěti pin na ovládání , ale jak to rozchodit ti neporadím .
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
-
Car
-
od dkraft » 03.03.2017 20:53
A ja ti to taky okecam!
napad je to urcite zajimavej, ale muj osobni nazor je, ze nejsi (a nechci te podcenovat, treba jo) schopen PRESNE zmerit opakovanou presnost tohoto senzoru, ono to bude fungovat a bude ti to davat nejake hodnoty, ale jestli a jak moc budou presne budes jenom hadat, jednoduse pro to, ze je to unikatni reseni. A pokud si das tu praci a budes to nejak empiricky schopen overit tak usili na to vynalozene bude zcela jiste presahovat hodnotu 2USD coz je cena proximity senzoru LJ12A3-4-Z/BX, ktery je overeny na nebojim se rict tisicech tiskaren a proste funguje. a mimochodem tady thomas (to video jsem nasel tady na foru, ale asi v jinem vlakne) si dava tu praci a senzory testuje, on tim evidentne "zabil" neuveritelnou tunu casu, ktera je mu vyvazena jeho honorarem co by youtubera, ale myslim, ze tobe se to nemuze nikdy vyplatit a dovolim si tipnout, ze tvoje reseni stejne nebude dosahovat tak dobrych vysledku jako ten dvou dolarovej senzor, ktery mimochodem vychazi v jeho testu jako jedno z velmi presnych reseni.
https://youtu.be/il9bNWn66BY
Rebel II HD+LCD (mix. JRC a cinskych dilu), deska GT2560, TMC2130 SPI, 230V hlinikova podlozka, autoleveling, octoprint+wifi+webcam.
-
dkraft
-
od oscar » 11.03.2017 15:41
//oscar: motory pokracuji zde
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
-
oscar
-
- Images: 4
od Sharkus » 28.07.2017 21:58
Jen taková malá mišlenka. Napadlo už někoho na to použít dotzkový piezosnímač? Běžně se takovéto snímače používají v průmyslu například pro měření u cnc a podobně. Přitom konstrukčně je to velmy jednoduché. Samotný snímač se dá vzrobit připájením jehly na piezoměnič. A přitom přesnost měření a opakovatelnost bude skoro dokonalá a nezávyslá na materiálu. V podstate by se z toho dal udělat poměrně přesný 3d skener.
-
Sharkus
-
od fdd1222 » 29.07.2017 16:52
Muzes to zkusit vyrobit. Myslim ze by to mohlo fungovat. Nevyhodou bude slozitejsi elektronika a nachylnost na vibrace a otresy. Ja udelal sondu s tenzometretrem, nekde jsem tu daval video. Funguje pekne, zapojeni je jednoduche, ale k otestovani presnosti a zavislosti na teplote jsem se jeste nedostal
-
fdd1222
-
- Images: 0
Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW