Ahojte,
používáte někdo na Rebelu II BL Touch pro autoleveling? Chtěl jsem jít z dobou a nějaký ten autoleveling vyzkoušet, ale nepodařilo se mi to rozchodit na Rebelu II (stavebnice JRC). Bohužel se mi to po zapojení do RAMPS 1.4 vůbec ani nerozsvítí a nevím jak ověřit zda je ten senzor vůbec funkční.
Domnívám se, že bude chyba v přívodu 5V napětí k servo pinům viz obrázek níže, kde je i poznámka o tom.
Standardně mám na piny serva připojený RRD fan extender, který mi ve FW Repetier funguje normálně (ve FW Marlin se mi ho nepodařilo rozchodit, aby fungoval stejně jako u Repetieru), takže je možné, že má domněnka je špatná a to napětí 5V tam mám.
Problém u mě je však v tom, že na desce RAMPS 1.4 mám na pozici VCC, 5V a PS-ON (vedle reset tlačítka) napájený nějaký jumper a konektor. Domnívám se, ale že jsou umístěné špatně, protože ten jumper mám napájený na pozici PS-ON a 5V a dle obrázku níže by měl být asi jumper napájený na 5V a VCC:
K čemu to slouží a jestli je to správně to netuším. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji.
S pozdravem Radek
EDIT: Omlouvám se za SPAM. Bylo to opravdu tím, že jsem neměl napětí 5V na pinech serva. Zjistil jsem totiž, že ten jumper není natvrdo napájený k RAMPS 1.4, ale je to jen jako konektor a když jsem ho přemístil na místo jako je na obrázku výše, tak se BL Touch rozsvítil.