Ahoj,
uvažuji nad tepelnou izolací HotEdu. Mám pro to hned několik důvodu, když pominu to, že chci samozřejmě jako každý zachránit planetu a snižovat spotřebu energie , tak je to z prozaičtějších důvodů. Zaprvé, aby se o to někdo nespálil, zadruhé aby mě rychleji chladl tisk malých perimetrů bez přejezdu a zatřetí, aby se mi netavil fan ductor, který plánuju nasadit okolo HotEndu.
Nejasnost se tedy točí hlavně kolem materiálu. Prolézal jsem internet a z dostupných materiálů mi padla do oka varianta skleněné tkaniny obalená v kaptonové pásce. Takový slušivý obleček šitý na míru. Druhá alternativa pak byla sépiová kost. Vyrobit z ní na míru pěkné šasí by snad měl být úkol , který nevyžaduje přímo šikovnost Michelangela.
Táži se tedy, jestli s podobnou úpravou máte někdo zkušenosti, případně mi můj pošetilí nápad vyvraťte jestli je to úplná pitomost.
Apropó ostatní materiály jako je keramická páska nebo nějaké Aerogely a silikony mi připadají jako zbytečné kosmické technologie na takový úkol. Navíc počítám, že je v Hornbachu asi nekoupím
Předem díky za reakce a podněty.