Chtěl bych se podělit o prvotní zkušenosti s drivery TMC2100 http://reprap.org/wiki/TMC2100
Testoval jsem v režimech:
CFG1-open / CFG2-open / 16 µ-steps / 256 µ-steps / stealthChop
CFG1-GND / CFG2-open / 16 µ-steps / 256 µ-steps / spreadCycle
Celkový dojem je vcelku pozitivní. Ač jsou to v podstatě "pouze" 16ti mikrokrokové drivery, tak:
+ jednoznačné ztišení motorů, řekl bych až neuvěřitelné. Nyní je slyšet pouze mechanika a ventilátory.
+ plynulost chodu je o řád někde jinde, zmizí periodické zvlnění stěn díky nedokonalosti buzení mezikroků
+ téměř zmizely přetoky rohů při vyšších rychloastech
- značně se při stejném nastavení proudu oproti DRV8825 hřejí, zde bych řekl, že je aktivní chlazení spíše nutností
- horší moment při akceleracích/deakceleracích. Nyní testuji na DUE a ORR, kde jsem měl podezření na problém s časováním řídících pulzů, i zde věřím, že to u DUE a Repetier FW hraje částečně roli, ale zdá se mi, že v tomto případě jsou skutečně horší oproti DRV8825. Ještě otestuji stejné tisky na RAMPS a MEGA pro srovnání, k tomu jsem se ještě nedostal
- pro nastavení "Silent" modu (s 256mikrokrokovou interpolací) je potřeba driver upravit, viz odkaz na Wiki nahoře. Každopádně jsem rozdíl ve výrazném rozdílu hlučnosti či výsledném tisku od nastavení bez interpolace po nastavení tohoto modu nezaznamenal.
- nic moc cena od cca 9USD/ks
Pokud tedy měníte DRV8825 a máte nastaveno např 0,7A tedy Vref 0,35V, podle I=Vref*2, musíte u TMC2100 mít podle Vref = (Irms * 2.5V) / 1.9A nastavené Vref = 0,92V, pokud dobře počítám
Toť zatím vše