Ahoj ve spolek,
po náročné konstrukci jsem cirka před dvěma týdny začal konečně tisknout. Postavený mám Rebel II s J-Head HotEnd (1,75/0,3 mm). První tisky byli úplně úžasné. Kalibrační kostička dopadla výborně na první pokus a následné pokusy o další tvary byli taky v pohodě. Pak jsem odjel na týden na služebku a po návratu jsem se chtěl potěšit další věcičkou. Ale ouha, vytiskli se asi první tři vrstvy a pak jsem pozoroval na povrchu bordel. Vypadalo to jako povrch šmirgl papíru. Když jsem se podíval blíž zjistil jsem, že triska je už o něco výš a nejde z ní materiál.
Filament byl obroušený všude kolem a materiál zaseklý v trysce.
Přerušil jsem tisk a zkusil materiál natlačit ručně a nakonec prolezl a pod tryskou se objevil hadík. Začal jsem tisknou znovu, ale stejný problém se za chvíli projevil znovu.
Nebudu to natahovat. Chtěl jsem trysku rozebrat a vyčistit, ale ulomil jsem závit u topného bloku, nějak se to svařilo.
Otázka je na snadě, co jsem udělal špatně? Je potřeba se nějak o trysku postarat, když dotisknu. Případně jak nejlépe a bezpečně trysku vyčistit, když se podobná věc přihodí? Acetonová lázeň?
Zatím plánuju objednat celokov 3DRATY od dana. Chápu, že tryska z číny toho asi tolik nevydrží, když je závit vyžezanej do hliníku, ale stejně jsem dofal, že vydrží déle než jeden tisk...
Díky za rady a porady!