od Rebel » 24.03.2016 09:50
Ja jsem tiskl na 100%tne na kapton a tiskl jsem z toho v podstate rozmerove LM8UU, akorat jsem ho prekreslil vnitrni profil tak, jako to ma IGUS v katalogu pro tyto loziska.
Mel jsem tu 2 verze toho filamentu, nepamatuju si uz presne co to bylo, ale je to oboje nazloutle a zadne vetsi rozdily v tisknutelnosti jsem nezaznamenal.
Tim tiskem jako ABS jsem myslel hlavne teploty, ale ne to, jak se to snadno ci spatne tiskne. Normalni ABS z Mladce se take tiskne podstatne (pro neznaleho) hure, tedy typ filamentu nebyl myslen jako meritko snadnosti tisku.
Kdybych mel tedy popsat dojem, jak se to tiskne, tak je je povrh po tisku "drsny" zrovna tak jako filamenmt sam a je ho nutne pak obrobit. Chova se obdobne jako drevo (az na jine tiskove teploty), tedy samovolne vice vyteka a na povrchu tisku vznikaji chyby a nerovnosti. Asi je nutne tisknout hodne pomalu a teplotne co nejnize, ale pak uz me dosla trpelivost a vzorky. Zbylo uz jen malo, z cehoz se nada nic na posouzeni vytisknout.
Mozna jsem neco delal spatne, urcite jsem to tiskl 0.4kou tryskou. Kazdopadne jsem tomu na chut neprisel/nestacil prijit a vyuziti pro to nenasel.
PS: jeste upresnim. Vrazil jsem ten zbytek jeste do tiskany. Kapton na 110°C drzi naprosto v pohode. Tiskova teplota tak nekde od cca 215°C.
Dan - Rebel ?
-
http://rebelove.org -
Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M
! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !