Teo odpor tělíska je divnej, ty tělíska jsou na 110V a na 230V 80 nebo 100W. Ale já mám asi jiný, na tvým videu není vidět ta plechová 10 cm packa se svorkovnicí.
http://www.ebay.com/itm/Injection-Machine-25x25mm-Stainless-Steel-Heater-Band-Heat-Element-Ring-AC-220V-/331592083135?hash=item4d346da6bf:g:eX0AAOSw5dNWrlOcNezdá se mi, že bys s 10W ohřál takovýho železa, mosazi a pelet.
A ta výroba menší než 27 cm za minutu mi taky nějak nepasuje. Na prvním videu jsi uvedl 1kg za 3 hodiny. Já jsem do toho nasypal trojdecák a tlačil celý odpoledne.
To plavání granulí je podle konstruktéra forem pro lisostřiky špatně. Potvrdil mi, že to je nevhodným šnekem s příliš "krátkou dráhou" podání granulí. Chce to jinej šnek se stoupáním menším než je jeho průměr, pak budou granule ve šneku "samosvorný" , zvětší se dráha jejich pohybu a tlak v komoře a taky průtok tryskou. Pak by to mělo mít výkon limitovanej jen výkonem motoru šneku a topným tělesem. Tvrdil mi, že by to mohlo dávat klidně 0,5-0,7m za minutu.
Akorát sehnat někoho, kdo ten šnek na CNC vyrobí. Spíš čtyřosou frézku než soustruh.
U toho REX100 máš snad triakový solid state relay? Nebo máš mechanický relátko? SSR je úplně jedno, kolikrát sepne za sekundu, na něm se nemůže nic poškodit a ani na tělísku.
Nemohl bys ještě prosím udělat si čárku na velkým kole šneku a změřit za kolik sekund se ti kolo (šnek) otočí?
Dnes jsem sehnal sadu uhlíků do stěračáku a tak ho zkusím rozběhnout na asi o 1/3 až 1/2 vyšší otáčky. Jsem zvědavej, zda se něco změní na rychlosti výroby.
Tlačit jen tak nebudu. Nahrnulo se mnoho jiný práce a musím sednou a mít klid na odladění regulace navíjení a posuvu navíjecího vodítka krokáčem. Ten křížovej šnek na vodítku mi nevyhovuje, nedá se změnit šířka cívky.
Jirka