Dobrý den,
koupil jsem si od pana Zahradníka 3D tiskárnu Rebel 2. Pan Zahradník k tiskárně dodává náhradní díly pro Ramps 1.4, které se mají přepájet. Součástky jsem připíjel, vše fungovalo v pořádku, tiskárna tiskla. Problém byl jen s vyhřívanou podložkou, která se nechtěla nahřívat. Při tisku jsem podložku připojil ručně ke zdroji a teplotu podložky reguloval pomocí druhého zdroje na 12V. Mezitím mi z Číny přišel nový tranzistor IRLB3034 a nový Ramps 1.4. Konkrétně tento http://www.ebay.com/itm/121728018897?_t ... EBIDX%3AIT . Zjistli jsem, že jsem při odpájení starého nefunkčního tranzistoru vytrhl pájecí plošky a nový tranzistor nemám na co připájet.
Rozhodl jsem se, že použiji nový Ramps. Po prvním připojení na první pohled vypadalo vše v pořádku. Nahřívání podložky a hotendu, hlavní ventilátor se točil, displej ukazoval teploty. Problém nastal v momentě, když jsem chtěl posunout osami. Do motorů nějaký proud šel, motory byly slyšet, ale netočily se. Tiskárnu jsem vypojil ze sítě s tím, že vše odzkouším dnes. Ráno jsem tiskárnu zapojil a tiskárna vyhodila jistič. Pořádně jsem zkontroloval, zda nedochází někde ke zkratu. Po znovu zapojení tiskárny je displej nečitelný, viz. příloha. Odpojil jsem displej a snažil jsem se připojit a tiskárnu ovládat přes Repetier-Host. Připojit se mi podařilo, jen pokud nebyla tiskárna připojena do elektrické sítě. Změřil jsem napětí na budičích motorů a všechny ukazují 0.5 V, tak jak jsem nastavil.
Jsem už bezradný, nevíte kde by mohla být chyba a co všechno jsem zničil?
Moc děkuji za pomoc