Přátelé, stále se stím problémem odskoku peru a nedaří se ho odstranit. Jelikož se to vždycky dělo, když jsem u toho nebyl, dnes jsem u tiskárny strávil opravdu hodně času. A přineslo to aspoň nějaké výsledky.
Při výměně filamentu během tisku, tiskárna byla pozastavena, ozvalo se klepnutí, jako by do stolu a bylo vidět, že se motor cukl. Nicméně jsem zavedl strunu a spustil pokračování a odskok byl na světě.
Při dalším tisku se ozvalo stejné klepnutí a opět odskok, ale tisk pokračoval i s odskokem díl. Pak jse ale stalo něco, co vysvětlilo ty velké až centymetr odskoky. Ozvalo se klepnutí a asi na 2-3s se tiskárna zastavila a pak se rozběhla, ovšem ale o asi centimetr mimo. Stane se i to, že se zastaví a jako by se restartuje a na displeji je napsáno
Tiskárna OK Měl jsem podezdření na zdroj, tak jsem mu přidal větrák na chlazení, ale tam to není. Snad, protože problém přetrvává dál. Spíš mě příjdou až neúměrně horké ty dva žluté polštářky, nevím jak se to jmenuje, prst na nich neudržím. Drivery a motory jsou jenom vlažné. A je úplně jedno, jestli tisknu z PC nebo SD. Motory jsou utaženy a nastaveny, řemenice napnuty, stůl srovnaný, hlava o výtisk nedrhne, to vše je ověřeno a vyloučeno.
Kde tedy hledat chybu a jak ji odstranit?
Už jsem z toho opravdu nešťastný. Nejsem žádný elektronik a doufal jsem, že když se to dobře poskládá a nastaví, bude to pracovat tak jak má. Zatím je to jenom spousta času, nervů a materiálu v koši. Opravdu rád bych si tu investici chtěl užít pro potěchu a zábavu
REBEL II HD od JRC, Repetier-host V1.0.6.