Zdravím všechny a prosím o radu, neb už mě nic nepadá.
Při reinstalaci kompa jsem omylem přišel o všechna nastavení, takže všechno ladím znova. A prostě mi to netiskne. a to zatím tisknu 30mm/s. Kalibrační kostka 20 x 20 x 20 je v rozměru do 0,1mm, 50 x 50 x 25 taky. Povrch jakž takž ujde, Tisk tryskou 0,4 mm, výška vrstvy 0,2 mm.
Zápasím i s ABS-T z Mladče, při 235st. ho prostě neprotlačím tryskou a všem to údajně tiskne. Napadlo mě, jestli není chyba ve ventilátoru hotendu, docela chrčí. Mám Rebel Mod tuším, že verzi 2. Když jsem vycvaknul plast abych ho aspoň profouknul mám plast dole docela opálený. Tak jsem si chtěl vytisknout jiný a doma mám jen 40 mm větrák a dopadlo to dle obrázku. Materiál ABS, povrch je hrubý, tryska jakoby vynechává. Každá při tomhle doporučuje přidat extruzi. Na tomhle výtisku jsem přidal extruzi o 4%, nastavení je jako na tisk dílů pro Rebela.
Co mě překvapuje, že povrch uvnitř je v pořádku. Tisknu nejdříve vnitřní a pak vnější perimetry.
Jakmile tisknu něco přes 45 mm tak mi to popraská.
A ten držák větráku stejně nepasuje, nasměruje mě někdo, kde je stl na něco co by pasovalo?