od Rebel » 14.05.2016 16:33
Vážení a milí tiskaři. Chtěl bych zde podotknout a zdá se mi to i vůči všem a zejména vůči původnímu "dodavateli/výrobci chuchvalců", že onen chuchvalcový materiál je z dílny firmy Parzlich s.r.o. a jedná se v podstatě o zmetky z výroby. U Parzlichu jsou vyřazovány i filamenty, které mají odchylky od požadované barvy RAL, tedy nemusíte se obávat původu granulátu, příměsí atp. Parzlich s.r.o. je výrobcem řady filamentů, jako je třeba Fillamentum, OEM filament, který mám v obchodě atp. Okolnosti, za jakých se tento filament dostal v podstatě zdarna do oběhu jsou docekla neetické, nebudu to rozebírat, nic méně chci tímto aspoň říci, že ten kdo nemá šas rozmotávat chuchvalce si může tento filament pořídit třeba v JRC. O ceně není potřeba diskutovat, za kvalitu se prostě platí a proto není tento filament za čínské ceny. Nechci zde rozpoutávat žádnou další diskuzi, Parzlich rezignoval na řešení této situace, ač s tímto způsobem distribuce nesouhlasí a zamezil dalším takovým akcím, ale je to hlavně o tom, že onen filament, se kterým jste spokojeni i za cenu drahého času s jejím rozmotáváním a namotáváním je běžně dostupný a je znám jeho původ.
PS: Pokud si někdo myslí, že jsem to napsal z důvodu potlačení konkurence, tak se hluboce mýlí a ten kdo si to myslí, nemá všech pět pohromadě.
Dan - Rebel ?
-
http://rebelove.org -
Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M
! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !