Touto cestou bych chtěl moc poděkovat Danovi za díly na stavbu Rebela II a přístup ke mně jako k zákazníkovi. Nyní už k věci, zde představuji svého nového Rebela 2, 1,75/0.3 mm, Mega2560 / RAMPS1.4.
http://migwelder.rajce.idnes.cz/Rebel/
Zatím pouze ladím tisk samotný a tisknu pouze detaily k tiskárně. Aktuálně kreslím držák SmartLCD, který zde pak zveřejním, aby jej mohli využít i další zájemci.
Tisknu na 3Df filament (jak vidno) a zatím nic moc. S teplotami jsem musel jít až na 275/115 °C. Jinak nejsem schopný vytisknout první vrstvu - nedrží. Rychlost první vrstva 17, další pak 50. Používal jsem kapton samotný. Teď mám kapton potřený lepidlem PVA a je to lepší, ale ne ideální. CURA bohužel neumí nastavit tisk BRIMU jako slic3r. Takže zkusím ještě tisk na ABS juice nebo změním slicer.
Pokud je zde někdo, kdo tiskne se slic3rem a na stejný materiál, byl bych rád, kdyby uvedl (např. sshoty) nastavení ve slic3ru.
Jinak mám dotaz. Když se tiskne první vrstva, v mém případě 0,2 mm. Má být tryska nad podložkou přesně oněch 0,2 mm? Tzn. při homeZ se tryska dotýká desky? Nebo má být o výšku listu papíru výš, což odpovídá cca 0,1mm - v mém případě tedy 0,3 mm.
Dále se mi podařilo částečně pohřbít Arduino díky propojení + a - pro jeden endstop. Nefunguje mi teď měnič z 12V na 5V 3,3V. Takže sice mám smartLCD s SD slotem, ale bez napájení z usb slotu kompu nejde ze samotné karty tisknout, takže je vlastně na nic . Už jsem objednal z TME potřebné věci - FET s integrovanou diodou, operák a ještě jeden integráč. Tak uvidím, jestli se mi povede oprava, pokud ne a Arduino úplně neumrtvím, tak to vidím na 7805 nabastlenej na desku .