AndroidCZ píše:... Mimochodem, je to vodotěsné ten květináč? ...
Já jsem z PET(G) Mladeč zkusil vytisknout "vázu"/"květináč"/"tak něco". Nastavení 3 vrstvy dole a pak už jen jeden perimetr při tloušťce vrstvy 0,3mm a trysce 0,4mm. Objekt má asi 2,5dl objem. Nejdřív jsem se bál, že to vůbec neudrží tlak vody ať už statický (po naplnění), nebo ve chvíli kdy to za boky zvednu a promáčknou se stěny - vše v pohodě, drží to pěkně. Vodotěsné to ale při tomto nastavení není, po 15min prosákly kapičky vody a po delší době byl morký ubrousek na který jsem to schválně postavil.
Na druhou stranu jsem si zkušebně vytiskl i nějaké kelímky na sazenice rajčat, taky pouze 1 perimetr vně a jinak nic, a to drží dobře - protože tam není takový tlak té vody na prolínání, mokrou hlínu to udrží i takto v pohodě.
Tiskl jsem z toho ale i šroubovací krabičky na semínka nebo na krémy pro manželku, ty mají 1 vnitřní a 1 vnější perimetr, mezitím tak 10-15% infill. A ty jsou vodotěsné.
Jak píše Rebel Dan, spíš záleží na nastavení. Větší pevnost, větší vodotěsnost -> silnější stěny a více perimetrů.
Edit: ještě jsem si vzpomněl: jednu z krabiček jsem tiskl s HB teplotou 78°C a to mi pak ten PET celkem slušně vyloupl kus zrcadla (asi při chládnutí?). Po vychladnutí už šel odstranit výtisk v pohodě, ten kousek skla tam ale zůstal zapečený. To jen k otázce jestli PET drží na podložce. Ano drží, někdy lépe než podložka vnitřně sama se sebou...