Rebel píše:No, jenze to ze to vytahnes bez bambule prece nic neznamena. Znamena to jen to, ze se ti utrhl nad bambuli/rozsirenim, ktere tam musi byt vzdy, jelikoz break a tryska jsou vetsinou vrtane 2mm a filament ma 1.75mm. Tedy vzdy je dole bambule, jen tobe zustava v hotendu.
To je síce pravda, že to musí být, ale rozhodně pak nemusím ten filament nejdřív uštípnout kus -bambuli, a pak teprv mohu znova použit. a co zůstane v HE, je tak nejak stejně vyteče ven, po ohřátí, jenom to celé se mi zjednodušilo.. a už jsem neukroutil či jinák ohnul, poškodil ten heatbreak... a o to mi teda šlo jako hlávní... u origoše jsem dva breaky ukroutil jenom při čísté montáži, utahováním, aby neprotěkál filament ven. Prostě mi to lépe funguje, nezasekává se filament, a výměna se hodně zjednodušila. A koukál jsem, že díky tlušťce 0,3mm stěny a ostremu přechodu ta trubka se přetrhlá či ohnula nejenom mne... A pokud se mi znova něco stáne, v klídku si jej za pár minut výrobim, a nemusím platit poštovné a čekát... Tak jako samotný chládič. Experimentovál jsem s ruznýma konstrukcema, včetně hybridu s měděným jádrem, to jádro je fajn, ale zatím 30mm průměr chladiče se jeví jako nejlepší
Nikomu to nevnucují, já experementují, ty experementuješ, řekneme to mezi sebou a třeba něco pozitivního vzníkne i pro jiného...