Mno většina vašich řešení spočívá v tom, že jste u toho. nebo si to předpřipravíte dopředu.
Moje myšlenka je trochu jiná. Už se mi 2x stalo, že mi nevyšel filament těsně, chybělo v jednom případě 1m a ve druhém tak 20cm. Podle sliceru a změřené délky to vyjít mělo, ale prostě nevyšlo. Navíc jsem tiskl přes noc, takže u toho nikdo nebyl a ráno jsem mohl výtisk po 10 hodinách vyhodit.
Řešení bych viděl asi takto (předpokládám tisk z SD karty) - před extruderem je koncák, který je procházejícím filamentem sepnutý. Filament dojde, nebo je přerušen na cívce (i to už jsem viděl), koncák se rozepne, pojezd naběhne do parkovací polohy a čeká. Zavedu nový filament, zkusím kus protlačit motorem, pokud je to OK, potvrdím, tiskárna najede kde skončila a pokračuje v tisku dál.
Tohle řešení jsem viděl na tiskárně Molestock - firmware Marlin, ten koncák je napojen na Ramps na D4 (tak kde jsou serva).
At teď to nejdůležitější.
Já to nenaprogramuju ani za zlatý prase, tohle prostě neumím. Kdyby to někdo vyřešil, bylo by to fajn. A ještě lepší kdyby sem postnul řešení "po lopatě". Myslím, že by se to hodilo nejen mě.