Díkyz a odpovědi - kluci, zkoušel jsem to tam natlačit šrubovákem (pinzeta nepřipadá v úvahu, nejde to tam strčit ani plochými kleštěmi), opravdu silně, víc nemá cenu zkoušet protože by někde něco povolilo. Představa nějakého ladění šponunku je irelevantní. Mazal jsem, ale prostě to nejde. Dokážu to nasadit jen na kraj, dejme tomu 3-5 mm (kolik řemenu je v desce), ale víc už ne. Zkušel jsem to taky tam nacpat našikmo - bez šance. Mám hrubě přes metrák a dovedu vyvinout značnou sílu, když jde o hraní si
ale tady už víc nemůžu protože bych to rozloupnul.
blackjack220 píše:Já si spíš myslím že ten pojezd je vytištěný pro jiný řemen. Taky jsem s tím bojoval a když jsem porovnával a měřil řemen a zoubky v pojezdu, vychází mi, že pojezd je pro řemen s roztečí zubů 2.5 mm. Kdežto dodávaný má 2 mm.
Ano - zoubky v té spáře jsou v jiném modulu, rozteči a všech ostatních parametrů zubů než jsou na řemenu. Ještě mě napadlo, jestli jsem něco nepřehlédnul a není jiný řemen pro osu X jak pro osu Y, ale to asi ne.
Na řemenu jsou hustší a jemnější zuby, v desce jsou hrubé hranaté s velkými mezerami. Dremelem to tam můžu trochu probrat a asi mi nic jiného nezbude, jen mě zajímalo jestli na to už někdo narazil a jak to řešil.
Je mi jasné, že to musí být pasentní, ale toto je asi moc.