Včera jsem na domácím PC instaloval Arduino IDE 1.6.6. Deska z Číny, co mám, na drivery v IDE nechodila (je na ní CH340G) a tak jsem stáhnul a nainstaloval driver CH341SER. Objevil se mi COM3, nastavil v IDE Mega 2560, Procesor 2560 a COM3 a už jsem mohl do Arduina valit data a zkoušet.
Teď dělám to samý na druhým PC v dílně a ani ťuk. Stáhnu čínskej CH341 SER, spustím Install, napíše mi "The drive is successfully Pre-installed in advance". Připojím Mega 2560, vypíše "zařízení nebylo rozpoznáno". V zařízeních je stále jen LPT1 a COM1. Pouze v USB zařízeních je navíc Unklown device, pokud odpojím Mega, tak zmizí. Ten Unklown neumožňuje aktualizaci ovladače. Jak to zkouším už asi po desátý, jednou se mi COM3 vytvořil, ale zároveň to napsalo že je nějaká chyba 10. A po chvíli ten COM3 zmizel a už se nikdy neobjevil.
Netuším, kde je problém. Mega odprásklá není, na včerejší instalaci na domácím PC chodí. Kabel taky. Zkoušeno víc USB portů, stále stejný. Instalaci jako správce jsem taky zkoušel. Co je boha jeho špatně, včera vše na jiný mašině na 1. šlápnutí a nyní problém? Na webu jsem slídil a nic co by mě pomohlo jsem nenašel.
Napadá mě ještě jiná možná příčina. Na tý problematickým dílenským PC byl před půl rokem připojený italský origo Arduino s driverem z balíku IDE. Není možný, že tam jsou nějaký zbytky po origo driveru a třeba se něco navzájem mele? V obou PC je W7/32/home.
Díky předem za případnou radu.
Jirka