Takže dneska jsem se konečně dostal k tomu, abych namontoval motor a vyzkoušel podávání filamentu. Výsledky mě nadchly. Nová videa jsou
zde.
Na čtvrtém videu je vidět, jak si extrudér sám vezme bez problému filament (pouze jsem tam filament lehce zastršil, nijak jsem na něj netlačil). Tohle jsem ani nečekal, že to bude umět. Jak je z videa vidět, tak páčka v danou chvíli byla napružené na nejvíc jak to s daným klínkem šlo a bez problému to fungovalo.
Na pátém videu jsem už namontoval hotend a nahřál ho na 250°C a zkusil jsem co se stane, když filament je podáván po delší dobu (100mm filamentu) rychlostí 500mm/min (8,3 mm/s). Z videa je patrné, že při takovéto rychlosti tryska rychle chladne (zvětšuje se průměr vytlačovaného vlákna) a nestačí dostatečně rychle tavit plast, což způsobí zaseknutí filamentu a zubatice do filamentu udělá zadlab. U Rebela II jakmile se tohle stalo, měli jste velkou pravděpodobnost, že zubatice zůstala v ďolíku a hoblovala dál a z hotendu už nebyl vytlačovanej plast (tím to nechci nijak shazovat konstrukci extrudéru Rebela II, mě funguje dobře
). Nicméně mě mile překvapilo, že jakmile se tryska znova ohřála, extrudér začal znova plast podávat jako by se nechumelilo. Jinak jsem zkusil filament zastavit rukou a neudržel jsem ho.
Také jsem vyzkoušel, jestli servo dokáže dostatečně přitlačit filament ke zubatici a dokáže, bez problémů. Takže teďka už jenom chybí dodělat držáky lineárních ložisek, větráků a ty plošky z plechu, které budou ucpávat trysku hotendu, který se v danou chvíli nepoužívá pro tisk.
Jinak co jsem koukal, tak Rebel III má na extrudéru osovou vzdálenost mezi lin. ložisky 90mm, boužel tento rozměr se mi nepovede dodržet. Dostanu se na 100 až 105 mm osově. Snad Vám to nebude vadit
.