Ma niekto zaujem?
Celkom dobre to funguje... Este to potrebujem trochu doladit, ale...
Vyhody:
1) Nespini to (uz ziadny oozing)...
2) Tym padom netreba pouzivat ziadne rozbehove piliere alebo anti oozingove steny apodobne...
3) Uprava pouziva obycajne 3Draty Hotendy, ktore beztak aspon jeden skoro vsetci mate na tlaciarni (netreba bowdenove hotendy) == staci dokupit 1 hotend
4) Ak mate nahodou e3dv6 (orig alebo cina) mam vymodelovanu a otestovanu aj upravu pre ne aj s levelingom (posunom hore-dole) - ale mne sa cinske lacaky e3d velmi neosvedcili (ale mam na ceste kvalitnejsie heatbreaky) tak tam isli naspat 3draty a tie tlacia OK.
5) Extrudery su tiez povodne direct hnane z Rebela, len upravene na bowden a na ram (staci len bowdenova trubica netreba bowdenove fittingy)
6) Netreba rozobrat pol tlaciarne ... na Rebelovi staci vytlacit a vymenit upraveny pojazd osi X...
7) Jednoduchy rollback spat na klasickeho Rebela II (staci vytlacit upraveny diel povodneho drziaku hotendu) netreba znovu rozoberat osX.
8 ) Tym padom v buducnosti jednoducha uprava na ine CNC zariadenia ... napr frezku alebo vrtacku pripadne plotter (fantazii sa medze nekladu)
9) vsetky kable k hotendom (vyhrievania, termistory, ventilatory) su na konektoroch
10) Osvetlenie hotendov (2x LED pasik)
11) Kablove retaze pre vsetky osi (X,Y,Z) == neznasam volne ulozene kable...
Nevyhody:
1) Treba dvihnut podlozku o cca 15mm... (pruzne spojky brania posuvu nizsie) ale da sa vyriesit... (Work In Progress)
- upravou oboch pojazdov osi Z (neche sa mi opat rozoberat tlaciaren)
- upravou pojazdu osi X (to iste co hore nechce sa mi)
2) Posun celeho ramu asi o 2 cm dozadu nemal by to byt velky problem (Work In Progress) zatial mam zmensenu tlacovu plochu na osi Y o tie 2cm
3) Samozrejme pre jeden hotend zmensena tlacova plocha aj na osi X asi o 2 cm +/-
4) Bowdeny - ale nevsimol som si zatial zhorsenu kvalitu tlace - asi treba o nieco vacsie retrakcie
5) Tlacil som len ABS zatial uvidim este ako pojde PLA...
6) Proti Baisopovej uprave treba samozrejme 1 motor navyse...