od lubosh » 30.10.2016 15:39
No a proto jsem psal, že na ose Z mám nyní dva drivery, které jdou v Marlinu ovládat samostatně, a pak mají dva koncáky smysl, protože po vypnutí motorů se můžou rozhodit. Zatím se mi to teda nestalo, rovnat je nemusím, leda tak když do nich hrábnu.
To HonzaK:
propojka na Fast Decay asi nemá pro většinu lidí smysl. Zvýší se tím přesnost, ale i hučnost, protože je třeba zvýšit proud, aby motor tolik nerezonoval. Bez propojky motor trochu cuká a pak pár kroků přeskočí (krokuje), nicméně bavíme se tady o přesnosti 0,0X mm. Základní krok motoru s řemenem G2 a řemenicí 16Z je 0,16 mm. Ten se dělí v případě driveru 8825 na 32 mikrokroků, přičemž reálně je to tak 8 kroků bez propojky (nepočítal jsem to, jen na úchylkoměru to vždy 3-4x škublo a pak skočilo). S propojkou vykoná všechny kroky přesně, ale za cenu viz výše.
Mám obě verze driverů a ještě je budu testovat. Výrazný rozdíl je na extruderu, kde propojka odstraní pravidelné vlnky (šikmé napříč vrstvami).
Také další poznatek s trapézem 8x8 mm: základní krok je 0,04 mm, tudíž výška vrstvy musí být jeho násobkem.
Proto 0,1 mm není správně, ale 0,12; 0,16; atd. je vhodné.
U závitovek 5 mm je krok 0,01, takže lze použít cokoli.
Také šířka extruze je lepší násobek 0,16, aby hezky seděly k sobě, ale to už bylo i na Rebelovi II.