Lebo sa mi zdá, že kĺžu dosť neochotne ba až ťažko.Ešte pred ich dodaním som skúsil vytlačiť vlastne z abs a tie sa mi zda , chodia ľahšie (nekladu pri kĺzaní taký odpor ako zedex) napriek tomu že na tyčiach som našiel výrazné drážky po vytlačení 2-3kg filamentu Tyče som však strekol PTFE sprayom. Po tych novych kalenych tyčiach mi nekĺže ani prst. Vyleštia sa sami, alebo im treba nejako pomôcť? Dakujem
0
Naposledy upravil iki dne 13.11.2015 17:02, celkově upraveno 3
ta ZEDEXova loziska jsou struzena na 8.1mm. Tedy naopak maji zamerne vuli a na vetsine beznych tyci musi jezdit volne. Mas je spis nesouose ulozene v dilech, tedy tam kde jsou 2 za sebou.
Ešte som ich nezaložil.Prišli mi len včera. Skúšam ich trecie schopnosti v ruke pri miernom pritlačení(skrížení). Samozrejme keď ich len posuvam, vôle sú značné ,až by som povedal obrovské.
Taky se mi ty tisky na fotkách moc líbí, teda částečně za to může určitě PLA (vypadá na fotkách líp než ABS , ale i tak, je to fakt "bez vad". Před tím upgradem na "HD" byl tisk skutečně horší? Jo a taky bych prosil o zveřejnění použitého sliceru a výšky vrstvy. U těch 80 mm/s "na vše", tomu mám rozumět tak, že máš rychlosti na všechny typy tahů nastavené shodně, na tuto docela velkou hodnotu? Důvodem je předpokládám to, aby se Ti PLA nesekalo v celokovu?
Slicr používám poslední verzi pro MAC (2.9?), vrstvy 0.2 mm včetně první, tryska 0,4. Rychlosti perimetru a výplní 80 mm/s, externí 50%, první vrstva 30 mm/s, vrchní 50%. Advanced vše na 200%, jen první vrstva na 400% a externí perim. 250% (kvůli převisům) a vrchní 100%.
Rychlost 80 na vše jsem myslel tak, že tím tisknu všechno, je to kompromis mezi kvalitou a rychlostí tisku. HE celokov od Dana, retrakce 0,3 mm, s ucpáváním jsem problém neměl po úpravě - přebroušení a přeleštení vnitřní díry v heatbreaku pod vodou. Olej do HE nepoužívám, jede to na sucho.
Tisky předtím jsem měl taky pěkný, ale osa Z trochu vlnila.
S odladěním jsem spokojený, beru toto jako základ pro tisk všeho, jen si to podle objektu trochu vždy upravím. Hlavně šířku externího perimetru. Luboš
Jak máš kalibrovanej extruder? Protože Slic3r v.1.2.9. je obecně znám, že hodně přeplňuje, zvlášť gapfill. Já musím u této verze naopak hodně ubírat první vrstva na 170% solid jen 95% a top dokonce jen 80%, jinak mi to patlá hodně matariálu. To jsem si hrál s kalibrací extruderu fakt dlouho.
Celkem to nedalo moc práce, nastavil jsem správný počet kroků v Epromce (ubíral jsem postupně, až to bylo ono) a s přeplňováním není problém. Slicr není ideální, má hodně chyb, ale zkoušel jsem i jiné a nakonec se vždy vrátil. Luboš
Já se tady na to před časem ptal a nikdo mi nenapsal kolik má steps na Extruderu. Protože mám dost velkej rozdíl oproti tomu co je ve fw a co jsem zjistil při měření Používám klasickou metodu tlačení 100mm filamentu a výpočet kroků na extruderu Zubatici mám mosaz od JRC. viz např