Ahoj,
chtěl bych zde prezentovat úpravu Rebel II, osazeného dvěma hotendy.
Důvod pro tuto úpravu byla chuť vyzkoušet funkci tolik zatracovaného bowdenu, ale nepřijít o již funkční, bezproblémový a odladěný originální extruder. Dále byla lákavá možnost vícebarevného tisku a tisku s rozpustným podpůrným materiálem (ještě nevyzkoušeno).
Úprava se týká pojezdu X, který byl rozdělen na fixní (slonová kost) a snadno demontovatelnou část (hnědý plast) - 2x M3 a/nebo 4x M4 šroub.
Oba nové díly vychází z originálního .stl pojezdu pro Rebel II, úpravu jsem provedl po importu do programu OpenSCAD. Pro uchycení hotendů jsou zakomponovány díly Dual E3D Mount (http://repables.com/r/173/).
První direct extruder zůstal zcela původní konstrukce, jen se posunul o 15 mm vlevo. Druhý má vyústění na bowden (46 cm). Použil jsem celohliníkový Goliat (tytan3d.com).
Hotendy jsou originál E3D-v6 s průměry trysky 0,4 resp. 0,6 mm.
Offset obou hotendů v X je 26 mm. Tisknutelná plocha se pro první extruder v Xové ose zúžila o 2 cm na 18cm.
Jedná se o prototyp, mám v plánu na základě zkušeností provést redesign demontovatelné části pojezdu. Fotografie těsně po dokompletování a realizace prvních tisků ukazují víc.
J.
Pohled zpředu
Pohled zezadu
Umístění bowdenového extruderu Goliat na horní rám
První pokusy o seřízení offsetu druhého hotendu a tisk (PLA).