Tady jsou nějaké možnosti:
http://opensourceecology.org/wiki/Tobbe ... Sensor_Log
Rebel píše:nebudes tomu verit, ale ma.MichalG píše:urcite ma konektor endstopu + - ?
Ono + tam je proto, že treba opticky endstop potřebuje napájení a nebo může být logika klidně obráceně, tedy nemusí se S uzemnovat, ale naopak se do něj to + může pouštět. Je to o konfiguraci FW, pullup rezistoru atd.MichalG píše:Rebel píše:nebudes tomu verit, ale ma.MichalG píše:urcite ma konektor endstopu + - ?
ja nevim, proto se ptam, nejsem expert prez elektroniku ale porad mam za to ze piny na endstopecj jsou vpodstate jen prerusenej spoj a bud endstop tento spoj propojuje nebo rozepina a na zaklade toho elektronika vyhodnoti zmenu stavu a na to by mel prece staci jen jeden pol nebo se pletu a objasnis mi jak to je ?
V podstatě jak píšeš, je to "setrnejsi" řešení.dkraft píše:jj, chybicka se vloudila ma to byt "S" i kdyz jak pise Dan i to plusko by se tam naslo! . Takze funkcne nic, v podstate je tvoje reseni setrnejsi k elektronice a vic "koser"? chapu to tak dobre?
PS: dioda na obrazku je 1N4007, ve FW je treba mit povoleny "pullup odpor" na endstopech a zatim mi to takto funguje.
zemciko píše:Mnooo nás kdysi na základce učili že "elektřina" je pohyb elektronů mezi anodou a katodou že jinak by to jaksi nefungovalo... Takže jak si jako někdo může představovat že tam nebude +- ??? Ale třebas je to jak s tím jedincem co vysvětlovat "Tie elekrárny se preta stavají na kopcoch lebo aby tie elektrony mohly dobro frčat z kopca dolu!"
Mně by spíš zajímalo když to takhle připojím jestli to tak někdo používá a jak mu to s daným zapojením a s aným čidlem funguje.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků